DHI-CHOI ONGESCHOREN HAARTRANSPLANTATIE

“Bij de DHI-Choi haartransplantatie worden gezonde haarzakjes uit het donorgebied direct aangebracht zonder te wachten”

DHİ HAARTRANSPLANTATIE, DHI-CHOI, EEN VAN DE NİEUWE TECHNOLOGİËN

DHI betekent “Directe Haar Implantatie”. Bij deze methode worden de grafts verzameld met het medische potlood Choi dat alleen door specialisten mag worden gebruikt, de Choi pen Implanter heeft een zeer dunne cilindrische scherpe punt.

Met de Choi pen verkregen haar wordt het ook weer direct op de huid te geplaatst zonder incisie of een
kanaal te openen. Waar de FUE-Classic en de FUE-Saffier technieken 3 fases kennen heeft de DHI techniek 2 fases. Het openen van de kanalen worden overgeslagen en er wordt “direct geimplanteerd”.

Het doel van de behandeling is om de kwaliteit van de haartransplantatie te verhogen, een dicht en strak beeld te geven, en ook om ervoor te zorgen dat de patiënt zonder het bestaande haarbeeld lang te verliezen snel terug kan keren naar zijn dagelijkse leven. We raden deze techniek alleen aan patiënten zonder een verre stadium haaruitval.

de stapppen van een dhi-choi haartransplantatie

Haarzakjes die zijn verzameld tijdens een haartransplantatie, uitgevoerd met een Choi-implanteerpen, worden één voor één in de pen geplaatst. Deze plaatsing moet zeer zorgvuldig en nauwkeurig gebeuren. Nadat de assistenten die het plaatsingsproces uitvoeren elk haarzakje hebben geplaatst, geven ze deze haarzakjes aan de gespecialiseerde arts voor de transplantatie. Op dit punt transplanteert de arts de haarzakjes in een hoek van 40-45 graden, wat de meest geschikte hoek is.

Afgezien van deze hoek is een ander belangrijk punt dat het in de juiste richting wordt geimplanteerd en in overeenstemming met de richting van het bestaande haar van de persoon die de transplantatie heeft ondergaan.

 

Bij de behandeling worden 2 tot 6 Choi-pennen en gemiddeld 15-16 Choi-tips gebruikt. De punten van deze pennen kunnen verschillende maten hebben. De factor die dit bepaalt, is de haarzakjes en de diktestructuur van de persoon.

de voor- en nadelen van de dhi-choi haartransplantatie

Uiteraard heeft de DHI-Choi haartransplantatiemethode verschillende voor- en nadelen ten opzichte van de FUE-Saffier methode.

De voordelen van de DHİ-Choi techniek:

  • Na de operatie is een sneller herstel te zien, zodat de patiënt in korte tijd gemakkelijk weer kan terugkeren naar zijn dagelijkse routine.
  • Het minimaliseert de tijd dat haarzakjes buiten het weefsel blijven en zorgt voor een gezondere transplantatie.
  • De overlevingspercentage van de haarzakjes zijn net wat hoger. Dankzij de Choi pen wordt de wachttijd van de follikels verkort en wordt follikelverlies geminimaliseerd.
  • Omdat het incisiegebied kleiner is, wordt het risico op bloeding zo veel mogelijk beperkt.
  • Bij deze methode kan een ongeschoren haartransplantatie gemakkelijker worden uitgevoerd en kan de patiënt zonder verlies van het bestaande haarbeeld terug keren naar zijn/haar dagelijkse leven.

De nadelen die we kunnen noemen ten opzichte van de FUE-methode:

  • Om deze techniek goed te kunnen toepassen en te specialiseren, moeten zowel de dokter als het assistente team in een goede conditie zijn.
  • Het is een duurdere methode in vergelijking met andere haartransplantatiemethoden.
  • Transplantatie in een harig gebied betekent dat dit transplantatiegebied erg smal is en als de arts die de transplantatie uitvoerd niet genoeg ervaring heeft, kan de Choi pen de andere haarzakjes beschadigen tijdens het werken in dit smalle gebied.
  • Het wordt niet aangeraden bij mensen met een verre stadia haaruitval.

laatste nieuws en blogs