wenkbrauwtransplantatie

“Hoewel men denkt dat degenen die een wenkbrauwtransplantatie ondergaan meestal vrouwen zijn, heeft het ook de voorkeur als een veel voorkomende en zeer aangename toepassing bij mannen”

de wenkbrauwtransplantatie

Wenkbrauwverlies betekent het verlies van haar bij de wenkbrauwen waardoor de persoon zijn gezichtsuitdrukkingen verandert. Een wenkbrauwtransplantatie is het transplanteren van haarzakjes, die kunnen worden geëxtraheerd uit alle beschikbare donorgebieden, voornamelijk van het gebied aan de achterkant van het hoofd, naar de gebieden waar wenkbrauwverlies is opgetreden.

Wanneer een persoon permanent wenkbrauwverlies ervaart (de wenkbrauwfollikels permanent verliezen), kan hij of zij kiezen voor een wenkbrauwtransplantatie. Wenkbrauwverlies wordt veroorzaakt door verschillende dingen. Vaak treedt haarverlies in wenkbrauwen op als gevolg van het constant (obsessief) plukken van haar uit dezelfde gebieden. Wenkbrauwenverlies kan echter ook het gevolg zijn van permanente make-up of andere ernstige aandoeningen zoals chemotherapie voor kanker of huidziekten (meestal alopecia areata).

Wanneer de transplantatiebeslissing wordt genomen, wordt deze asymmetrisch gepland op een manier die de integriteit van de voorhoofdlijn en het gezicht vóór de transplantatie niet verstoort. Door gebruik te maken van de FUE-Sapphire techniek worden kanaaltjes horizontaal geopend in een hoek van 45° zonder de natuurlijke structuur van de wenkbrauw te verstoren. Bij wenkbrauwtransplantatie worden panches met dunnere punten gebruikt en wordt slechts een enkele folliculaire eenheid (haarstrengen) gebruikt.

Het is de meest permanente manier om betekenis toe te voegen aan het uiterlijk. Ook personen met brandwonden, littekens, ziektes, aangeboren onvermogen, en wenkbrauwverlies door obsessief plukken zijn geschikt voor een wenkbrauwtransplantatie.

Wenkbrauwtransplantaties behoren tot de meest nauwgezette en veeleisende van alle haartransplantatieprocedures. Bij wenkbrauwtransplantaties is het belangrijk om een natuurlijk ogende uitstraling te krijgen. Hiervoor moeten de hoek en richting van de getransplanteerde grafts worden gecontroleerd met een vast, getraind oog, zodat ze overeenkomen met de natuurlijke richting en boog van de oorspronkelijke wenkbrauw.

Esthetische zorgen zijn onze belangrijkste prioriteit bij een wenkbrauwtransplantatie. Dit vereist het ontwikkelen van een op maat gemaakt operatieplan op basis van de unieke behoeften van de patiënt.

Een wenkbrauwtransplantatie is een eenvoudige, ongecompliceerde procedure die poliklinisch wordt uitgevoerd en duurt meestal tussen de 3 tot 5 uur,
afhankelijk van hoeveel grafts er nodig zijn.

De vier stappen van een wenkbrauwtransplantatie

  • Overleg en planning
  • Het oogsten van de grafts (haarzakjes)
  • De transplantatie van de grafts
  • Het herstel
OVERLEG EN PLANNİNG
Omdat voor een wenkbrauwtransplantatie gemiddeld slechts 200-300 grafts nodig zijn, duurt de procedure doorgaans zo’n 2 tot maximaal 5 uur.

Tijdens een lichamelijk onderzoek wordt de vormgeving van de wenkbrauw bepaald. Tijdens deze fase zal de arts een operatieplan opstellen, rekening houdend met de gelaatstrekken van de patiënt en de individuele behoeften. De arts beoordeelt zowel het ontvangende gebied als de haren uit het donorgebied.

HET OOGSTEN VAN DE GRAFTS:
Dit is de eerste fase van de behandeling zelf.

Het oogsten van grafts vereist slechts een klein gebied aan de achterkant van het hoofd dat moet worden geschoren. Het geschoren gebied waar de grafts zullen worden verwijderd, zal niet zichtbaar zijn voor andere mensen. Bij het extraheren van het haar follikels worden alleen enkele haren geoogst. Voor wenkbrauwen kunnen alleen enkele haren een natuurlijk esthetisch uiterlijk geven. Voorafgaand aan het extractieproces wordt lokale anesthesie toegediend in het donorgebied.

DE TRANSPLANTATİE VAN DE GRAFTS
Vervolgens wordt het ontvangende gebied (de wenkbrauwen) ook lokaal verdoofd. Met behulp van de ultra dunne implanteerpen worden haarzakjes getransplanteerd, waarbij rekening wordt gehouden met de juiste hoek en richting van de haargroei. Dit proces vereist ervaring en is belangrijk om een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk te verkrijgen.
HET HERSTEL
Op de dag na de ingreep wordt een verband aangebracht om ervoor te zorgen dat de haarzakjes voldoende verankerd zijn in het huidweefsel en om eventuele andere medische complicaties te voorkomen. We zullen u adviseren over hoe u het pas getransplanteerde haar op de juiste manier kunt verzorgen en een tijdlijn geven voor eventuele gewoonten of gedragingen die u in de weken of maanden die volgen moeten volgen. (Zoals het vermijden van direct zonlicht op het gebied gedurende twee maanden, en het vermijden van trimmen of intense wrijving gedurende de eerste maand.)

DE RESULTATEN NA EEN WENKBRAUWTRANSPLANTATİE

Het groeiproces van nieuw getransplanteerde wenkbrauwen is hetzelfde als een haartransplantatie procedure. Binnen 15 dagen na de procedure kan de patiënt een tijdelijke aandoening ervaren die shock-loss wordt genoemd. Dan vallen de haren tijdelijk uit wat heel normaal is, maar erna zullen deze permanent blijven groeien. In de komende 3 maanden zal de patiënt zichtbare haargroei opmerken en in de komende 6 tot maximaal 12 maanden na de procedure zal volledige resultaten bereikt zijn.