Haartransplantatie veel gestelde vragen / FAQ

“Veel gestelde vragen”

Haartransplantatie veel gestelde vragen / FAQ

Uiteraard staan wij van begin tot eind naast u in uw eigen taal. Wij zijn helder, duidelijk en u krijgt alle informatie mee bij uw behandeling die u nodig heeft.

Op deze pagina zijn de vragen te vinden die regelmatig aan ons gesteld worden. Mocht u toch meer duidelijkheid willen of staat uw vraag er niet bij, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we zijn er voor u.

Wat veroorzaakt haaruitval?

Er zijn veel redenen die haaruitval veroorzaken. Het eerste dat u moet doen, is de oorzaak van haaruitval correct diagnosticeren. Enkele factoren die haaruitval veroorzaken zijn:

 

Erfelijke haaruitval

 

Mannelijke kaalheid, ook bekend als alopecia androgenetica

 

Het is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval. Deze aandoening van haaruitval kan genetisch worden doorgegeven door de familie van uw moeder of vader. Maar je hebt meer kans om het te erven van de kant van de moeder. Deze aandoening van haaruitval wordt meestal veroorzaakt door het hormoon DHT.

 

Leeftijdsgerelateerd haarverlies

 

Veroudering is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval. Haar dat op jonge leeftijd uitvalt, kan gemakkelijk worden vervangen door nieuw haar. Naarmate je ouder wordt, komt dit proces echter tot stilstand.

 

Hormonale onbalans bij vrouwen

 

Hormonale verschuivingen veroorzaakt door anticonceptiepillen, zwangerschap en bevalling kunnen haaruitval veroorzaken. Vrouwen kunnen ook haarverlies ervaren als gevolg van het polycysteus ovariumsyndroom. Omdat de eierstok een groot aantal cysten bevat, kan bij vrouwen een hormonale onbalans ontstaan. Haaruitval kan worden gezien bij vrouwen als gevolg van deze onevenwichtigheden.

 

Stressgerelateerd haarverlies

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat haaruitval geassocieerd kan worden met stress en angst. Tenzij er een andere onderliggende medische reden is voor het haarverlies, zal het haarverlies binnen een paar maanden nadat uw stressniveau weer normaal is weer normaal worden. Je bent gestrest en bezorgd

Als je haar uitvalt, is het eerste wat je moet doen om je stressniveau onder controle te krijgen.

 

Als u last heeft van haaruitval en een haartransplantatie overweegt of meer wilt weten over haartransplantatie, raden wij u aan contact met ons op te nemen voor een nauwkeurige diagnose en behandelplan.

Is er een aanbevolen leeftijd voor een haartransplantatie?

De wettelijke leeftijd om een ​​haartransplantatie te ondergaan is 18 jaar. Er wordt echter verwacht dat patiënten ten minste 20 jaar oud zijn een voor baardtransplantatie. Dit komt omdat baardhaar blijft groeien tot midden tot eind jaren 20.

Zal het haar wat ik nu ben verloren teruggroeien?

Als het gaat om hergroei van het verloren haar, moet allereerst het type en de hoeveelheid haarverlies die de persoon ervaart, worden bepaald. Verschillende behandelingen kunnen helpen om je haar terug te laten groeien. Dit kan op natuurlijke of medisch-dermatologische wijze worden bereikt.

 

Als u echter last heeft van mannelijke kaalheid (MPB) haarverlies als gevolg van uw hormonen, kunt u uw haar niet op natuurlijke wijze terugkrijgen.

Maakt een haartransplantatie het haar dikker?

Ja, als gevolg van een haartransplantatie wordt meer dicht en strak haar verkregen. Het haar van de meeste haartransplantatiepatiënten zal de eerste 3 maanden na de procedure dunner lijken en daarna geleidelijk dikker en voller worden. Het doel van haartransplantatie is om het haar permanent te herstellen, zodat de patiënt in de toekomst geen verdere haaruitval ervaart.

Heeft het zin om bij haaruitval vitamine of supplementen te slikken?

In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt door DHT, het hormoon testosteron in het lichaam. Genetische aanleg speelt hier een grote rol in. Als de oorzaak van uw haaruitval vitamine gerelateerd is, dan volstaat een simpele bloedtest die hier duidelijkheid over geeft.

Is er een mogelijkheid dat de getransplanteerde haren niet blijven zitten of ook uitvallen?

Er zijn enkele voorbeelden waarbij de fysiologie van de patiënt verantwoordelijk kan worden gehouden voor mislukte haartransplantatieresultaten. Dit is echter een zeer zeldzame aandoening en is vaak moeilijk te onderscheiden van menselijke fouten.

 

Volgens verschillende onderzoeken die over de hele wereld zijn uitgevoerd, is de reden voor een haartransplantatie die eenvoudigweg door het lichaam wordt “afgewezen”, terwijl het niet het resultaat is van een externe fout, meestal het Lichen Planopilaris-syndroom (LPP) na de transplantatie.

 

LPP is een inflammatoire hoofdhuidziekte die normaal gesproken resulteert in fragmentarische alopecia. Volgens de literatuur waren er 17 gevallen van LPP die zich 4-36 maanden na haartransplantatie ontwikkelden. Als resultaat van deze studies werd geconcludeerd dat LPP een lage opbrengst veroorzaakte. Het feit dat het wordt gezien in slechts 17 gevallen van duizenden haartransplantaties die elk jaar worden uitgevoerd, bewijst echter dat LPP voor een zeer klein percentage een probleem kan zijn.

 

Gelukkig zijn deze percentages erg laag en alleen theoretisch. In de handen van een ervaren haartransplantatie arts en zorgteam is haartransplantatie een zeer veilige en succesvolle procedure. Maar wat nog belangrijker is, het is uiterst onwaarschijnlijk dat het lichaam een ​​haartransplantatie “afwijst”.

Hoe voorkom je haaruitval tijdens de zwangerschap?

Zwangere vrouwen ervaren enkele veranderingen in hun haar als gevolg van verhoogde niveaus van het hormoon oestrogeen. Dit hormoon beïnvloedt ook de haarzakjes. Soms, behalve hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, kan haarverlies om verschillende redenen optreden. Haarverlies tijdens de zwangerschap of na de bevalling is meestal geen groot probleem; omdat dit een tijdelijke aandoening is en kort na de geboorte weer normaal wordt.

Groeit dunner wordend haar weer terug?

Het eerste dat moet worden vastgesteld, is de belangrijkste oorzaak van haaruitval. Stressniveau, levensstijl of medische aandoening zijn slechts enkele van de oorzaken van haaruitval. De meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen is dat geslachtshormonen ervoor zorgen dat haar in een bepaald patroon uitvalt. Hoewel mannelijke of vrouwelijke kaalheid permanent kan zijn, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om het proces te vertragen.

 

Als de oorzaak van het dunner worden tijdelijk is, kan uw haar na het dunner worden teruggroeien. Om het door stress veroorzaakte dunner worden te stoppen, kan het verlichten van de stress en het herstellen van de hormonale balans de oplossing zijn voor de hormonale verspilling. Als uw haar dunner wordt vanwege genetische redenen of een aandoening zoals alopecia, is het dunner worden meestal permanent.

Is een haartransplantatie een pijnlijke procedure?

Dankzij de nieuwste technologieën op het gebied van haartransplantatie is de pijn die tijdens de operatie wordt gevoeld bijna nihil. Er kan lichte pijn worden gevoeld als uw hoofdhuid na de ingreep geneest, maar dit is veel minder ernstig dan bij andere chirurgische ingrepen. Bij Mercure kunnen we u laten zien dat u niets te vrezen heeft. Hier zijn een paar redenen voor.

 

Haartransplantatie wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, zodat u geen pijn voelt. Vanaf 2015 is Mercure begonnen met het gebruik van de haartransplantatietechniek met sedatie om haar patiënten een comfortabeler gevoel te geven tijdens de operatie. Bij haartransplantatie in combinatie met sedatie blijft de patiënt wakker zonder enig ongemak te voelen, dus ze zullen de processen voor het verwijderen van het transplantaat, het creëren van het ontvangergebied en de transplantatie niet voelen.

 

Haartransplantatieartsen verdoven de delen van uw hoofdhuid waaraan moet worden gewerkt. Lokale anesthesie veroorzaakt zelden complicaties en u blijft tijdens de procedure wakker. Ook is elke patiënt anders en hebben sommige mensen hogere pijndrempels dan anderen. Daarom zou het niet nauwkeurig zijn om een ​​exact pijnniveau voor deze procedure in te stellen. Mercure İstanbul voert echter operaties uit die voor elke patiënt zijn voorbereid.

 

Herstelproces na de behandeling

 

Na de procedure kunnen patiënten milde pijn voelen als de hoofdhuid geneest, maar meestal ervaren patiënten weinig of geen pijn tijdens en na de haartransplantatie. Als er zwelling optreedt, is het raadzaam om een ​​ijspak te gebruiken op de gezwollen gebieden. De meeste patiënten zeggen dat zwelling na de operatie weinig ongemak veroorzaakt.

 

Gevallen van andere zwelling dan wat normaal wordt gezien, kunnen ook variëren, maar bijna alle patiënten herstellen binnen een week. De hersteltijd na de operatie verschilt van persoon tot persoon. Bijvoorbeeld; de ene persoon kan slechts een paar dagen ongemak ervaren, terwijl een ander gedurende een week hoofdhuidpijn kan ervaren.

Aan hoeveel haarzakjes staan 2000 grafts gelijk aan?

De term graft, die vaak wordt gebruikt in de terminologie van haartransplantatie, betekent “haarwortel”. Een gemiddelde graft bevat meestal 2 of 3 haren. 2000 grafts bevatten ongeveer 5000 tot 6500 haarzakjes. Het berekenen van het aantal grafts bij haartransplantatie is een zeer belangrijke stap om het aantal follikels te vinden dat nodig is om het gebied waar haarverlies optreedt te sluiten.

 

Het totale aantal grafts dat nodig is voor haartransplantatie kan sterk variëren in termen van de haarkenmerken van de kandidaat, de haardichtheid, de slappe hoofdhuid, het te bedekken gebied, gelaatstrekken en algemene esthetische keuzes. Het minimale aantal grafts dat u nodig heeft voor haartransplantatie varieert echter gemiddeld tussen 2000-3000 grafts.

Kun je haar van iemand anders transplanteren?

Nee, je kunt van niemand haar krijgen behalve van je identieke tweeling.

 

Dit komt omdat haarzakjes levende cellen hebben en iedereen heeft unieke genetische codes erin ingebed. Daarom, als je lichaam de genetische code van iemand anders tegenkomt via het getransplanteerde haar, verwerpt het het.

Kan een haartransplantatie mislukken?

Het kan gezegd worden dat het percentage mislukte haartransplantatie erg laag is, op voorwaarde dat de ideale haartransplantatiemethode voor de patiënt wordt gekozen, de gezondheid van de patiënt goed is en de arts de pre- en postoperatieve instructies opvolgt. Wanneer haartransplantatie wordt uitgevoerd door een ervaren arts en een professioneel team, zullen de resultaten onvermijdelijk natuurlijk en zichtbaar zijn. Het verkrijgen van de beste resultaten van haartransplantatie hangt af van de juiste planning. Het bepalen van de haarlijn in harmonie met de gelaatstrekken van de patiënt is de belangrijkste stap in de planning. De haarkwaliteit van de patiënt en de haardichtheid in het donorgebied zijn echter ook factoren die de resultaten van de procedure beïnvloeden.

 

Terwijl haartransplantatieprocedures in het verleden een onnatuurlijk uiterlijk veroorzaakten, wordt haartransplantatie tegenwoordig uitgevoerd met FUE- en DHI-technieken, die zich onderscheiden als haartransplantatiemethoden die zijn ontwikkeld met de nieuwste technologie.

 

De redenen voor het mislukken van haartransplantatie kunnen als volgt worden opgesomd:

 

Onjuist gebruik van transplantaten

 

Het belangrijkste onderdeel van haartransplantatie is het correct bepalen van het aantal grafts dat van het ene gebied van de hoofdhuid naar het andere kan worden getransplanteerd. Daarom spannen we ons als Mercure Istanbul extra in om elk risico te minimaliseren en het maximaal mogelijke resultaat te halen uit elk getransplanteerd en geëxtraheerd transplantaat. Omdat oneigenlijk gebruik van grafts een van de meest voorkomende oorzaken is van het mislukken van een haartransplantatie. De reden hiervoor is dat grafts na de ingreep ook kunnen overlijden door shock of trauma. Daarnaast is ook het correct planten van de enten erg belangrijk en dit vraagt ​​om bijzondere expertise die lang duurt om te verwerven.

 

Niet de juiste kandidaat zijn voor haartransplantatie

 

Als u geen geschikte kandidaat bent, kan het hebben van een haartransplantatie ertoe leiden dat de haartransplantatie in de toekomst mislukt. Als u een haartransplantatie ondergaat in een kliniek die uw type haaruitval en toekomstig haarverlies niet analyseert, kunt u over een paar jaar een onnatuurlijke haartransplantatie tegenkomen.

Hoe lang is de levensduur van het haar getransplanteerd met een haartransplantatie?

Dankzij de grafts die uit het genetisch niet-uitvallende deel van het haar worden gehaald (donorgebied), is het getransplanteerde haar levenslang permanent. Als de procedure wordt uitgevoerd door een correcte chirurg en de juiste postoperatieve zorg wordt uitgevoerd, is haartransplantatie een levenslange procedure. Wanneer uitgevoerd door een ervaren haartransplantatie specialist, gaat de haartransplantatie een leven lang mee. Bij erfelijke kaalheid behoudt uw haar de kenmerken van waar het is genomen, ongeacht waar het op de hoofdhuid is geplaatst. Daarom is een haartransplantatie de enige permanente oplossing voor haaruitval.

 

Omdat de haarzakjes uit een gebied worden gehaald dat bestand is tegen haaruitval, accepteert de hoofdhuid de getransplanteerde wortels. Als gevolg van de operatie zal het haar heel natuurlijk groeien en zal het nieuwe haar dezelfde kenmerken vertonen als het haar in dat gebied. Artsen verwijderen bij voorkeur haartransplantaties van de achterkant van het hoofd van de patiënt (nekgebied). De reden hiervoor is dat de haarzakjes op het achterhoofd genetisch resistent zijn tegen haaruitval. Daarom verliezen ze dit genetische kenmerk niet, zelfs niet wanneer ze in het ontvangende gebied van de patiënt worden geplant.

Zijn er nadelen aan een haartransplantatie?

Omdat haartransplantatie een chirurgische ingreep is, kunnen tijdens de operatie voor- en nadelen worden gezien. Sommige mensen kunnen onbevredigende resultaten krijgen die ze nooit hadden verwacht. Als de operatie slecht wordt gepland of uitgevoerd door amateurchirurgen of ongekwalificeerde artsen, is de kans groot dat het haar beschadigd raakt. Het eerste waar u op moet letten, is het correct verzamelen en verwijderen van het te transplanteren haar. Overmatige verzameling van haarzakjes verslijt het donorgebied en kan een ongelijkmatig uiterlijk van het haar veroorzaken. Weten hoeveel haar er uit het donorgebied kan worden verwijderd, is iets dat alleen een ervaren arts al weet.

 

Het belangrijkste donorgebied bij haartransplantatie is het nekgebied. De conditie van de hoofdhuid in dit gebied bepaalt in belangrijke mate de capaciteit van de operatie. Er is een veilige hoeveelheid transplantaat die uit het nekdonorgebied kan worden genomen; Hoewel dit aantal verschilt van patiënt tot patiënt, ligt het tussen de 4 en 5000 grafts in een gemiddelde sessie. Als de operatie een groter aantal grafts vereist, wordt een tweede operatie gepland. De reden hiervoor is om ervoor te zorgen dat de patiënt maximale resultaten krijgt met minimale schade.

 

Als haarzakjes in één sessie boven de veilige limieten uit het nekgebied worden verwijderd, kan na de operatie een nek ontstaan ​​die zijn natuurlijke uiterlijk heeft verloren.

Is het nuttig om zuiveringszout op het haar aan te brengen?

Het gebruik van zuiveringszout voor haarverzorging kan voor sommige mensen werken. Van zuiveringszout wordt aangenomen dat het het haar reinigt, revitaliseert en verzacht. Sommige mensen hebben echter verklaard dat het gebruik van zuiveringszout voor een paar maanden droog, pluizig, beschadigd en dof haar veroorzaakt. Wij raden het niet aan.

Kan een haartransplantatie worden uitgevoerd met haar dat uit het lichaam is genomen?

Een intensievere haartransplantatie kan worden gedaan door lichaamshaar als haarbron te gebruiken, los van het traditioneel gebruikte nekgebied. Dit wordt lichaamshaartransplantatie genoemd.

 

Haarzakjes die buiten de nek worden gebruikt, kunnen uit enkele gebieden in het te transplanteren gebied worden genomen. Deze zijn in volgorde van belangrijkheid: baard gebied, borstgebied, andere delen van het lichaam (rug, benen, enz.).

 

De hoeveelheid haar in het donorgebied is de belangrijkste factor voor haartransplantatie. Kandidaten met onvoldoende haar in dit gebied hebben mogelijk extra donorhaarbronnen nodig. Haartransplantatie van lichaamshaar kan een alternatieve methode zijn voor kandidaten die niet over voldoende haarvoorraad in het donorgebied beschikken. Bijvoorbeeld; Als het haar in het donorgebied aan de achterkant van het hoofd niet voldoende is om alle te bedekken gebieden te bedekken; Om een ​​meer succesvolle haartransplantatie uit te voeren, kunnen ook haren in verschillende delen van het lichaam van de patiënt worden gebruikt.

 

Na baardhaar kan lichaamshaar worden beschouwd als een derde bron van transplantaatontvangers voor kandidaten die een haartransplantatie willen ondergaan. Als de grafts van de achterkant van het hoofd of het baardgebied nog steeds niet voldoende zijn voor haartransplantatie, kan borsthaar worden beschouwd als een goede bron van haarzakjes voor haartransplantatie. Er zijn 2 hoofdredenen waarom lichaamshaar wordt beschouwd als het derde extra donorgebied bij haartransplantatie.

 

Eerste reden; lichaamshaartransplantaten, vooral borsthaar, hebben een vergelijkbare structuur als baardtransplantaten; Ze zijn dik en bevatten een of twee haarzakjes.

 

De tweede reden is; omdat de anagene fase van lichaamshaar veel korter is; lichaamshaar wordt kort. Daarom kunnen haartransplantaten uit de borstkas niet worden gebruikt voor het voorste deel van het haar.

Kan ik met ID kaart reizen of met paspoort?

U kunt met zowel een ID kaart of paspoort reizen, deze moet nog wel een half jaar geldig zijn!

Spreken de chirurgen Nederlands?

Nee, de chirurgen spreken Turks of Engels, hiervoor is de hostess aangesteld die Nederlands spreekt, zij zal alles vertalen. U wordt nergens alleen gelaten zonder dat er een medewerker van ons bij u is die Nederlands spreekt.

De haartransplantatie

Kan een haartransplantatie mislukken?

Het percentage haartransplantaties dat mislukt kan als laag worden beschouwd, op voorwaarde dat de patiënt in goede gezondheid verkeert, de pre- en postoperatieve instructies van de arts volgt en de meest ideale haartransplantatiemethode wordt gekozen. Wanneer een haartransplantatie wordt uitgevoerd door een ervaren arts en een professioneel team, zullen de resultaten er onvermijdelijk natuurlijk uitzien.

 

Het verkrijgen van goede resultaten van haartransplantatie hangt af van een juiste planning. We kunnen “juiste planning” uitleggen als het bepalen van de haarlijn om in harmonie te zijn met de gezichtslijnen van de patiënt. De haarkwaliteit van de patiënt en de haardichtheid in het donorgebied zijn echter ook belangrijke factoren die de resultaten van de procedure beïnvloeden. In de eerste jaren van oefenen kunnen haartransplantatieprocedures resulteren in een onnatuurlijke en pluggy look.

 

Tegenwoordig wordt haartransplantatie uitgevoerd met de FUE en DHI-technieken, die zich beide onderscheiden als de modernste haartransplantatiemethoden.

 

De redenen achter het mislukken van een haartransplantatie zijn als volgt:

 

Verkeerd omgaan met transplantaten

 

Het cruciale onderdeel van uw haartransplantatie is het hebben van voldoende grafts om van het ene deel van de hoofdhuid naar een ander deel van de hoofdhuid te transplanteren. Om deze reden doen wij, als Mercure İstanbul, extra inspanningen om eventuele risico’s te minimaliseren en ervoor te zorgen dat we het maximale resultaat halen uit elk getransplanteerd en geoogst transplantaat. Verkeerd gebruik van grafts is een van de meest voorkomende oorzaken van het mislukken van een haartransplantatie. Omdat ze na de procedure ook kunnen overlijden aan shock of trauma. Het is ook erg belangrijk om de haartransplantaten correct te plaatsen en dit vereist een speciale vaardigheid die lang duurt om te verwerven.

 

Geen ideale kandidaat zijn voor een haartransplantatie

 

Een haartransplantatie ondergaan als u geen geschikte kandidaat bent, kan ertoe leiden dat uw haartransplantatie in de toekomst mislukt. Als u een transplantatie krijgt bij een kliniek die uw huidige haarverliessituatie niet onderzoekt en toekomstige haaruitval niet beoordeelt, kunt u over een paar jaar een haartransplantatie krijgen die er niet geweldig uitziet.

Kan een haartransplantatie het haar dikker maken?

Ja het kan. Bij de meeste patiënten die een haartransplantatie hebben ondergaan, zal hun haar de eerste 3 maanden na de ingreep dunner lijken en daarna langzaam dikker en voller teruggroeien. Het resultaat van een haartransplantatie is; permanent dichter haar op voorwaarde dat de patiënt in de toekomst geen verdere haaruitval ervaart. Een haartransplantatie brengt weinig risico met zich mee, aangezien het een minimaal invasieve procedure is, die meer volume aan uw haar zal geven en u binnen bijna een jaar een jongere uitstraling zal geven. Na uw procedure duurt het normaal gesproken tot 12 tot 15 maanden voordat u de definitieve resultaten ziet.

Is het de moeite waard om een ​​haartransplantatie te ondergaan?

Dat is een grote ja! Investeren in haartransplantatie zorgt voor blijvend en natuurlijk resultaat. Als je een terugtrekkende haarlijn of diffuus haarverlies hebt en daar iets aan wilt doen, kan een haartransplantatie een mogelijke remedie zijn voor je aandoening. Wanneer uitgevoerd door een ervaren, bekwame chirurg en hoog opgeleid medisch personeel, kan een haartransplantatie uw haarlijn herstellen en u het volume en de dikte teruggeven die uw haar in het verleden had.

 

Haarverlies treft duizenden mensen, zowel mannen als vrouwen. Hoewel erfelijk haarverlies de meest voorkomende oorzaak is, kan het ook door een aantal andere factoren ontstaan, waaronder hormonen, tekorten aan voedingsstoffen of stress.

 

Een haartransplantatie geeft blijvend resultaat. De gebruikte haarzakjes van de “donorplaats” zouden genetisch resistent zijn, wat betekent dat, zelfs in het geval van mannelijke kaalheid of andere genetische aandoeningen, het haar in dat gebied niet zal uitvallen. Wanneer de follikels naar hun nieuwe locatie worden verplaatst, behouden ze hun weerstand tegen verlies. Dit betekent dat je de rest van je leven een volle bos haar (of baard, snor of wenkbrauwen) hebt.

 

Wanneer u uw haar verliest, wordt uw uiterlijk aangetast. Het heeft niet alleen invloed op hoe je jezelf ziet, het kan ook van invloed zijn op de manier waarop anderen je zien. Haartransplantatie kan uw uiterlijk aanzienlijk verbeteren. Een transplantatie kan er ook voor zorgen dat u er jonger uitziet en u zich veel aantrekkelijker voelt.

Kun je te kaal zijn voor een haartransplantatie?

De Norwood-schaal is een classificatiesysteem om de stadia van mannelijke kaalheid te meten. Elke fase krijgt een nummer, en hoe hoger het nummer, hoe duidelijker het haarverlies is. Stadium 6-7 op de Norwood-schaal wordt beschouwd als het ernstigste stadium van mannelijke kaalheid, en dit kan betekenen dat mannen die zich op dit niveau bevinden mogelijk niet in aanmerking komen voor een haartransplantatie.

 

Wanneer u een haartransplantatie ondergaat, wordt haar van een donorgedeelte van de hoofdhuid getransplanteerd naar de kalende gebieden die de patiënt bedekt wil hebben. Dit betekent dat er voldoende haar beschikbaar moet zijn voor gebruik in dit proces. Bij een stadium 6-7 is er vaak onvoldoende donor haar aanwezig. En daarom kan een haartransplantatie niet worden uitgevoerd. Dit betekent echter niet dat een haartransplantatie met deze mate van haarverlies altijd onmogelijk is. Het hangt meestal volledig af van de patiënt, de specialist en het potentiële donorgebied.

Kan uw lichaam een ​​haartransplantatie afwijzen?

Er zijn enkele voorbeelden waarbij de fysiologie van de patiënt verantwoordelijk kan zijn voor een slechte opbrengst van haartransplantatieresultaten. Dit komt echter zelden voor en is meestal moeilijk te onderscheiden van menselijke fouten.

 

Volgens verschillende onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd, wordt een haartransplantatie die eenvoudigweg door het lichaam wordt “afgewezen”, wanneer het niet het gevolg is van een externe fout, meestal veroorzaakt door Lichen Planopilaris (LPP) na de transplantatie.

 

LPP is een inflammatoire hoofdhuidaandoening die normaal gesproken resulteert in fragmentarische alopecia.

 

Gelukkig zijn deze percentages laag en theoretisch van aard. In de handen van een ervaren haartransplantatie arts en medisch team is haartransplantatie een zeer veilige en succesvolle procedure. Maar wat nog belangrijker is, de kans dat het lichaam een ​​aandoening ontwikkelt en een haartransplantatie “afwijst”, is extreem laag.

Is een FUE-haartransplantatie permanent?

Een FUE haartransplantatie is een effectieve en blijvende oplossing voor mensen met haaruitval. Wat een haartransplantatie tot een blijvende oplossing maakt, is dat de te transplanteren haarzakjes worden geëxtraheerd uit de delen van het hoofd die genetisch resistent zijn tegen kaal worden, het zogenaamde ‘veilige donorgebied’. Dit gebied bevindt zich aan de achterkant van het hoofd, een paar centimeter boven de nek.

 

‘Veilig donorgebied’ definieert een gebied waar geen progressie van permanent haarverlies optreedt. Om de logica achter het ‘veilige donorgebied’ beter te begrijpen, willen we verwijzen naar een theorie genaamd ‘Donor Dominance’ die in 1952 werd voorgesteld door Dr. Norman Orentriech. Volgens Orentriech produceerde het getransplanteerde hoofdhuidweefsel gezonde haren in een gebied waar geen haar meer kon groeien, nam hij aan dat de fysieke kenmerken van haarzakjes uit de donorzone dominant waren over de fysieke kenmerken van het oorspronkelijke hoofdhuidweefsel.

 

Dit houdt in dat wanneer haarzakjes uit deze regio’s worden geëxtraheerd en getransplanteerd naar de gebieden die dekking nodig hebben, ze dezelfde kaalbestendige eigenschappen zullen vertonen en daarom intact zullen blijven en niet uitvallen.

Moet ik voor de behandeling stoppen met het gebruik van medicijnen die ik regelmatig gebruik?

Allereerst moet u uw huisarts informeren over de haartransplantatie en zodra u toestemming heeft gekregen om tijdelijk te stoppen met het innemen van uw medicatie, moet u ongeveer drie dagen voor de haartransplantatie stoppen met uw medicijnen. Informeer ons voorafgaand aan de haartransplantatie over uw huidige gezondheidstoestand en de medicijnen (indien van toepassing) die u gebruikt.

Hoeveel maanden na de haartransplantatie zie ik resultaat?

Patiënten kunnen gewoonlijk binnen vijf tot zes maanden na de procedure nieuwe haargroei verwachten. Over 12 maanden ziet u het eindresultaat van uw haartransplantatie. Je krijgt de look van intensiever, langer en dikker haar. In 4-5 maanden zal de hergroeisnelheid toenemen en binnen de 6e maand zult u de helft van het resultaat zien en duidelijke veranderingen herkennen.

 

U zult ook merken dat het nieuwe getransplanteerde haar aanzienlijk dikker is geworden. 4-5 dagen na de operatie begint het haar in het getransplanteerde gebied uit te vallen en dit zal 2-3 maanden aanhouden. Daarna zal nieuw permanent haar beginnen te groeien.

 

Concluderend, na 2-3 maanden zul je geleidelijk resultaten beginnen te zien, maar als het op het uiteindelijke resultaat aankomt, moet je 12 maanden wachten. Maar maak je geen zorgen, het is het wachten waard.

Aan hoeveel haarzakjes staan 2000 grafts gelijk aan?

De term graft, die vaak wordt gebruikt in de terminologie van haartransplantatie, betekent “haarwortel”. Een gemiddelde graft bevat meestal 2 of 3 haren. 2000 grafts bevatten ongeveer 5000 tot 6500 haarzakjes. Het berekenen van het aantal grafts bij haartransplantatie is een zeer belangrijke stap om het aantal follikels te vinden dat nodig is om het gebied waar haarverlies optreedt te sluiten.

 

Het totale aantal grafts dat nodig is voor haartransplantatie kan sterk variëren in termen van de haarkenmerken van de kandidaat, de haardichtheid, de slappe hoofdhuid, het te bedekken gebied, gelaatstrekken en algemene esthetische keuzes. Het minimale aantal grafts dat u nodig heeft voor haartransplantatie varieert echter gemiddeld tussen 2000-3000 grafts.

Kun je haar van iemand anders transplanteren?

Nee, je kunt van niemand haar krijgen behalve van je identieke tweeling.

 

Dit komt omdat haarzakjes levende cellen hebben en iedereen heeft unieke genetische codes erin ingebed. Daarom, als je lichaam de genetische code van iemand anders tegenkomt via het getransplanteerde haar, verwerpt het het.

Wat zijn de nadelen van haartransplantatie?

Sommige mensen kunnen een onbevredigend resultaat krijgen dat ze nooit hadden verwacht. Indien slecht gepland of uitgevoerd door amateurchirurgen of ongekwalificeerde artsen, zal dit waarschijnlijk resulteren in beschadigd haar. Het eerste waar u op moet letten, zijn de oogst- en extractiestadia. Te veel oogsten put het donorgebied uit en kan het gezonde haar fragmentarisch doen lijken. Weten hoeveel haar er uit het donorgebied kan worden genomen, is iets dat een ervaren arts al weet.

 

Voor een natuurlijk ogend resultaat is het belangrijk dat de artsen in de juiste hoek en in de juiste richting implanteren.

 

De primaire bron van donorhaar die wordt gebruikt bij haartransplantatie in de nek. De conditie van het haar in dit gebied bepaalt in belangrijke mate de capaciteit van de operatie. De grafts die uit de nek kunnen worden geëxtraheerd, zijn beperkt. Hoewel dit aantal van patiënt tot patiënt verschilt, ligt het in een gemiddelde sessie tussen de 4000 en 5000 grafts. Als er voor de operatie meer grafts moeten worden geïmplanteerd, kan een tweede operatie worden gepland. De reden hiervoor is om ervoor te zorgen dat de patiënt maximale resultaten krijgt met minimale schade aan zijn hoofdhuid.

 

Als het aantal haarzakjes dat in een enkele sessie uit het nekgebied wordt gehaald, wordt overschreden, kan dit leiden tot een onnatuurlijk uiterlijk van het nekgebied na de operatie.

Wat is een FUE haartransplantatie?

De FUE (Follicular Unit Extraction) is een revolutionaire vooruitgang voor mensen die last hebben van haaruitval. Deze behandeling kan dienen als een belangrijk alternatief voor de traditionele haartransplantatie. De FUE-haartransplantatieprocedure is een techniek waarbij de benodigde hoeveelheid haar, folliculaire eenheidstransplantaten genaamd, wordt geëxtraheerd uit de donorgebieden van de patiënt en vervolgens wordt getransplanteerd in de kalende of dunner wordende delen van de hoofdhuid van de patiënt. In plaats van de conventionele stripexcisiemethode uit te voeren, wordt elk van de individuele folliculaire unit-transplantaten uit het donorgebied van de patiënt gehaald door gebruik te maken van micromotoren met speciale leads. Afhankelijk van de hoeveelheid die de transplantatiepatiënt krijgt, kan het proces ongeveer 4 tot 8 uur duren.

 

Een FUE-haartransplantatie zorgt voor een natuurlijk ogend uiterlijk, terwijl het donorgebied aan de achterkant van het hoofd er grotendeels onveranderd uitziet. Na de operatie is er geen postoperatief litteken meer. Een van de voordelen van deze methode is dat de FUE geen steek nodig heeft. Kortom, FUE-haartransplantatie is een langdurige, natuurlijk ogende haarherstelbehandeling.

 

Net als bij elke chirurgische ingreep is het belangrijk om een ​​gekwalificeerde arts te selecteren, gespecialiseerd op het gebied van chirurgische haarrestauratie.

Wat is het slagingspercentage van een haartransplantatie?

Er zijn verschillende belangrijke factoren die een grote invloed hebben op het succespercentage van een haartransplantatieprocedure. Als de procedure wordt uitgevoerd in een gerenommeerde kliniek met een ervaren, gekwalificeerde arts en hoog opgeleid medisch personeel, zal het slagingspercentage meer dan 90% zijn. Hoewel het slagingspercentage behoorlijk hoog is, kan het nog steeds variëren afhankelijk van de ervaring van de arts, zijn/haar technische expertise, minimale trauma aan de haarzakjes en postoperatieve zorg. Dankzij de hedendaagse technieken van Mercure İstanbul ligt dit percentage bij ons rond de 95%.

Wat is beter: DHI of FUE?

De keuze tussen een FUE- of DHI-procedure hangt af van verschillende redenen, zoals de classificatie van het haarverlies van de patiënt, de grootte van het dunner wordende gebied en de hoeveelheid beschikbaar donorhaar. Aangezien haartransplantatie een zeer persoonlijke behandeling is, wordt aangenomen dat de techniek die het meest aan de verwachtingen van een patiënt voldoet, de beste resultaten oplevert.

 

Zowel FUE als DHI zijn verschillende soorten haartransplantatietechnieken die u kunnen helpen bij het bereiken van uw gewenste look. Er zijn echter bepaalde verschillen tussen de FUE-techniek en de DHI-techniek. Daarom is het voor een individu belangrijk om te weten welke van deze haartransplantatietechnieken de beste oplossing is voor een tevreden look. Sommige van deze verschillen kunnen als volgt worden opgesomd:

 

De FUE-methode is ideaal voor het afdekken van grote oppervlakken, terwijl de DHI-methode een betere mogelijkheid biedt om een ​​hogere dichtheid te bereiken bij patiënten zonder ernstige haaruitval.

 

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de DHI-methode in vergelijking met andere haartransplantatiemethoden is dat de DHI-techniek gebruik maakt van een penachtig medisch instrument genaamd “Choi implanter” dat de ontvangende plaatsen creëert en tegelijkertijd de transplantaten transplanteert.

 

De FUE-methode vereist dat patiënten hun hoofd volledig geschoren hebben voorafgaand aan de procedure, terwijl de DHI-methode alleen vereist dat het donorgebied wordt geschoren. Dit biedt een aanzienlijk voordeel voor vrouwelijke patiënten.

 

De DHI-methode vereist meer vaardigheid en ervaring dan andere haartransplantatiemethoden. Dit vereist op zijn beurt dat de artsen en medische teams worden blootgesteld aan een langdurige trainingsperiode om zich te specialiseren in het gebruik van deze techniek.

 

De DHI-methode heeft een snellere herstelperiode en kan worden uitgevoerd met minder bloedingen in vergelijking met de FUE-methode.

 

De FUE-methode is ideaal voor het afdekken van grote oppervlakken, terwijl de DHI-methode een betere mogelijkheid biedt om een ​​hogere dichtheid te bereiken bij minder ernstigere gevallen.

Waarom zijn haartransplantaties in Turkije goedkoper in vergelijking met andere landen?

De kosten van haartransplantatie in Turkije zijn lager dan het aanbod in de meeste landen wereldwijd vanwege de lage arbeidskosten, lage kosten van levensonderhoud en devaluatie van de valuta. Die factoren hebben daarnaast op geen enkele manier invloed op de kwaliteit, die dankzij een uitgebreide medische opleiding niets minder dan top is.

FUE

Kan een haartransplantatie mislukken?

Het percentage haartransplantaties dat mislukt kan als laag worden beschouwd, op voorwaarde dat de patiënt in goede gezondheid verkeert, de pre- en postoperatieve instructies van de arts volgt en de meest ideale haartransplantatiemethode wordt gekozen. Wanneer een haartransplantatie wordt uitgevoerd door een ervaren arts en een professioneel team, zullen de resultaten er onvermijdelijk natuurlijk uitzien.

 

Het verkrijgen van goede resultaten van haartransplantatie hangt af van een juiste planning. We kunnen “juiste planning” uitleggen als het bepalen van de haarlijn om in harmonie te zijn met de gezichtslijnen van de patiënt. De haarkwaliteit van de patiënt en de haardichtheid in het donorgebied zijn echter ook belangrijke factoren die de resultaten van de procedure beïnvloeden. In de eerste jaren van oefenen kunnen haartransplantatieprocedures resulteren in een onnatuurlijke en pluggy look.

 

Tegenwoordig wordt haartransplantatie uitgevoerd met de FUE en DHI-technieken, die zich beide onderscheiden als de modernste haartransplantatiemethoden.

 

De redenen achter het mislukken van een haartransplantatie zijn als volgt:

 

Verkeerd omgaan met transplantaten

 

Het cruciale onderdeel van uw haartransplantatie is het hebben van voldoende grafts om van het ene deel van de hoofdhuid naar een ander deel van de hoofdhuid te transplanteren. Om deze reden doen wij, als Mercure İstanbul, extra inspanningen om eventuele risico’s te minimaliseren en ervoor te zorgen dat we het maximale resultaat halen uit elk getransplanteerd en geoogst transplantaat. Verkeerd gebruik van grafts is een van de meest voorkomende oorzaken van het mislukken van een haartransplantatie. Omdat ze na de procedure ook kunnen overlijden aan shock of trauma. Het is ook erg belangrijk om de haartransplantaten correct te plaatsen en dit vereist een speciale vaardigheid die lang duurt om te verwerven.

 

Geen ideale kandidaat zijn voor een haartransplantatie

 

Een haartransplantatie ondergaan als u geen geschikte kandidaat bent, kan ertoe leiden dat uw haartransplantatie in de toekomst mislukt. Als u een transplantatie krijgt bij een kliniek die uw huidige haarverliessituatie niet onderzoekt en toekomstige haaruitval niet beoordeelt, kunt u over een paar jaar een haartransplantatie krijgen die er niet geweldig uitziet.

Kan een haartransplantatie het haar dikker maken?

Ja het kan. Bij de meeste patiënten die een haartransplantatie hebben ondergaan, zal hun haar de eerste 3 maanden na de ingreep dunner lijken en daarna langzaam dikker en voller teruggroeien. Het resultaat van een haartransplantatie is; permanent dichter haar op voorwaarde dat de patiënt in de toekomst geen verdere haaruitval ervaart. Een haartransplantatie brengt weinig risico met zich mee, aangezien het een minimaal invasieve procedure is, die meer volume aan uw haar zal geven en u binnen bijna een jaar een jongere uitstraling zal geven. Na uw procedure duurt het normaal gesproken tot 12 tot 15 maanden voordat u de definitieve resultaten ziet.

Kun je te kaal zijn voor een haartransplantatie?

De Norwood-schaal is een classificatiesysteem om de stadia van mannelijke kaalheid te meten. Elke fase krijgt een nummer, en hoe hoger het nummer, hoe duidelijker het haarverlies is. Stadium 6-7 op de Norwood-schaal wordt beschouwd als het ernstigste stadium van mannelijke kaalheid, en dit kan betekenen dat mannen die zich op dit niveau bevinden mogelijk niet in aanmerking komen voor een haartransplantatie.

 

Wanneer u een haartransplantatie ondergaat, wordt haar van een donorgedeelte van de hoofdhuid getransplanteerd naar de kalende gebieden die de patiënt bedekt wil hebben. Dit betekent dat er voldoende haar beschikbaar moet zijn voor gebruik in dit proces. Bij een stadium 6-7 is er vaak onvoldoende donor haar aanwezig. En daarom kan een haartransplantatie niet worden uitgevoerd. Dit betekent echter niet dat een haartransplantatie met deze mate van haarverlies altijd onmogelijk is. Het hangt meestal volledig af van de patiënt, de specialist en het potentiële donorgebied.

Moet ik voor de behandeling stoppen met het gebruik van medicijnen die ik regelmatig gebruik?

Allereerst moet u uw huisarts informeren over de haartransplantatie en zodra u toestemming heeft gekregen om tijdelijk te stoppen met het innemen van uw medicatie, moet u ongeveer drie dagen voor de haartransplantatie stoppen met uw medicijnen. Informeer ons voorafgaand aan de haartransplantatie over uw huidige gezondheidstoestand en de medicijnen (indien van toepassing) die u gebruikt.

Hoe lang duurt de FUE-procedure?

Afhankelijk van de hoeveelheid haar die getransplanteerd moet worden, duurt een FUE haartransplantatie meestal zo’n 5 tot 6 uur. De tijdsduur van het proces is afhankelijk van een aantal factoren zoals de dichtheid van het donorgebied, de dikte van het haar en het te bedekken gebied. Een kleinere procedure, waarbij slechts ongeveer 200 grafts nodig zijn, kan in een paar uur worden voltooid.

Hoeveel haarzakjes zijn 2000 grafts?

De term graft wordt vaak gebruikt in de terminologie van haartransplantatie en staat voor “haarzakje”. Een gemiddelde graft bevat meestal 2 of 3 haarlokken. 2000 grafts hebben ongeveer 5000 tot 6500 haarzakjes. Berekening van het aantal grafts bij haartransplantatie omvat onderzoek van het transplantatiegebied om het aantal follikels te berekenen dat nodig is om het haarverlies in dat gebied te dekken.

 

Het totale aantal grafts dat nodig is voor haartransplantatie kan sterk variëren vanwege de grote variabiliteit tussen patiënten met betrekking tot hun unieke haarkenmerken, haardichtheid, hoofdhuidlaxiteit, het gebied dat moet worden bedekt, gezichtskenmerken en algemene esthetische vereisten. Het minimale aantal grafts dat u nodig heeft voor haartransplantatie varieert echter rond de 2000-3000 grafts. De afbeelding hierboven geeft u een idee van het aantal grafts dat u mogelijk nodig heeft voor haartransplantatie op basis van uw huidige classificatieniveau voor haarverlies.

İs een FUE haartransplantatie een effectieve en blijvende oplossing haaruitval?

Een FUE haartransplantatie is een effectieve en blijvende oplossing voor mensen met haaruitval. Wat een haartransplantatie tot een blijvende oplossing maakt, is dat de te transplanteren haarzakjes worden geëxtraheerd uit de delen van het hoofd die genetisch resistent zijn tegen kaal worden, het zogenaamde ‘veilige donorgebied’. Dit gebied bevindt zich aan de achterkant van het hoofd, een paar centimeter boven de nek.

 

‘Veilig donorgebied’ definieert een gebied waar geen progressie van permanent haarverlies optreedt. Om de logica achter het ‘veilige donorgebied’ beter te begrijpen, willen we verwijzen naar een theorie genaamd ‘donordominantie’ die in 1952 werd voorgesteld door Dr. Norman Orentriech. Volgens Orentriech produceerde het getransplanteerde hoofdhuidweefsel gezonde haren in een gebied waar geen haar meer kon groeien, nam hij aan dat de fysieke kenmerken van haarzakjes uit de donorzone dominant waren over de fysieke kenmerken van het oorspronkelijke hoofdhuidweefsel.

 

Dit houdt in dat wanneer haarzakjes uit deze regio’s worden geëxtraheerd en getransplanteerd naar de gebieden die dekking nodig hebben, ze dezelfde kaalbestendige eigenschappen zullen vertonen en daarom intact zullen blijven en niet uitvallen.

Is het de moeite waard om een ​​haartransplantatie te ondergaan?

Dat is een grote ja!

 

Investeren in haartransplantatie zorgt voor blijvend en natuurlijk resultaat. Als je een terugtrekkende haarlijn of diffuus haarverlies hebt en daar iets aan wilt doen, kan een haartransplantatie een mogelijke remedie zijn voor je aandoening. Wanneer uitgevoerd door een ervaren, bekwame chirurg en hoog opgeleid medisch personeel, kan een haartransplantatie uw haarlijn herstellen en u het volume en de dikte teruggeven die uw haar in het verleden had.

 

Haarverlies treft duizenden mensen, zowel mannen als vrouwen. Hoewel erfelijk haarverlies de meest voorkomende oorzaak is, kan het ook door een aantal andere factoren ontstaan, waaronder hormonen, tekorten aan voedingsstoffen of stress.

 

Een haartransplantatie geeft blijvend resultaat. De gebruikte haarzakjes van de “donorplaats” zouden genetisch resistent zijn, wat betekent dat, zelfs in het geval van mannelijke kaalheid of andere genetische aandoeningen, het haar in dat gebied niet zal uitvallen. Wanneer de follikels naar hun nieuwe locatie worden verplaatst, behouden ze hun weerstand tegen verlies. Dit betekent dat je de rest van je leven een volle bos haar (of baard, snor of wenkbrauwen) hebt.

 

Wanneer u uw haar verliest, wordt uw uiterlijk aangetast. Het heeft niet alleen invloed op hoe je jezelf ziet, het kan ook van invloed zijn op de manier waarop anderen je zien. Haartransplantatie kan uw uiterlijk aanzienlijk verbeteren. Een transplantatie kan er ook voor zorgen dat u er jonger uitziet en u zich veel aantrekkelijker voelt.

Wat is FUE een haartransplantatie?

De FUE (Follicular Unit Extraction) is een revolutionaire vooruitgang voor mensen die last hebben van haaruitval. Deze behandeling kan dienen als een belangrijk alternatief voor de traditionele haartransplantatie. De FUE-haartransplantatieprocedure is een techniek waarbij de benodigde hoeveelheid haar, folliculaire eenheidstransplantaten genaamd, wordt geëxtraheerd uit de donorgebieden van de patiënt en vervolgens wordt getransplanteerd in de kalende of dunner wordende delen van de hoofdhuid van de patiënt. In plaats van de conventionele stripexcisiemethode uit te voeren, wordt elk van de individuele folliculaire unit-transplantaten uit het donorgebied van de patiënt gehaald door gebruik te maken van micromotoren met speciale leads. Afhankelijk van de hoeveelheid die de transplantatiepatiënt krijgt, kan het proces ongeveer 4 tot 8 uur duren.

 

Een FUE-haartransplantatie zorgt voor een natuurlijk ogend uiterlijk, terwijl het donorgebied aan de achterkant van het hoofd er grotendeels onveranderd uitziet. Na de operatie is er geen postoperatief litteken meer. Een van de voordelen van deze methode is dat de FUE geen steek nodig heeft. Kortom, FUE-haartransplantatie is een langdurige, natuurlijk ogende haarherstelbehandeling.

 

Net als bij elke chirurgische ingreep is het belangrijk om een ​​gekwalificeerde arts te selecteren, gespecialiseerd op het gebied van chirurgische haarrestauratie.

Wat is de beste methode voor een haartransplantatie?

FUE en DHI zijn de twee meest populaire methoden die worden gebruikt bij een haartransplantatie. De klassieke FUE-methode omvat een proces in twee stappen; eerst worden de ontvangende plaatsen gemaakt en vervolgens worden de transplantaten getransplanteerd. Dit proces in twee stappen kan tijdens het transplantatieproces kleine verschillen in hoek en richting veroorzaken. Bij de DHI-methode worden de creatie van de site en het plaatsen van het transplantaat gelijktijdig uitgevoerd, d.w.z. extractie en transplantatie worden gecombineerd als onderdeel van een proces in één stap, waarbij de geëxtraheerde haarzakjes rechtstreeks in de ontvangstgebieden worden ingebed. Als gevolg hiervan is er volledige controle over diepte, richting en hoek van plaatsing van elk transplantaat. Het plaatsen van transplantaten in de Choi-implantator en het transplantatieproces vereisen uitgebreide ervaring van de arts.

 

Voordelen van de DHI-Choi techniek:

 

Enkele van de voordelen die door sommige experts op het gebied van haarherstel worden aangegeven, zijn de volgende;

Kortere tijd dat de grafts buiten het lichaam blijven, waardoor een sterke en gezonde plaatsing van de grafts wordt gegarandeerd.

 

Adequate overlevingskansen van haarzakjes.

 

Verminderde bloeding tijdens het creëren van het ontvangende gebied. Minder trauma tijdens het hanteren van het transplantaat, wat leidt tot minder schade in de bloedtoevoer naar het geïmplanteerde gebied.

 

Snel herstel tijdens de postoperatieve fase, de patiënt kan sneller terugkeren naar zijn/haar normale routine.

 

De ontvangende plaats hoeft niet te worden geschoren, omdat het een geschiktere procedure is die deze aandoening mogelijk maakt.

 

Nadelen van de DHI-Choi techniek

 

Aan de andere kant zijn de nadelen in vergelijking met de FUE-methode;

 

De arts en het personeel worden blootgesteld aan een langdurige opleidingsperiode om zich te specialiseren in het gebruik van deze techniek.

 

Het is over het algemeen een duurdere procedure in vergelijking met andere haartransplantatiemethoden.

 

Deze methode vereist meer aandacht en nauwkeurigheid tijdens de procedure.

 

De twee methoden hebben voordelen ten opzichte van elkaar, en de arts moet beslissen over de behandeling van de patiënt en moet voorstellen welke beter is. Wanneer DHI en FUE klaar zijn met de juiste artsen en het juiste team, verschillen ze niet veel van elkaar in termen van natuurlijkheid, behalve hun technische superioriteit.

Wat is het slagingspercentage van een FUE-haartransplantatie?

Er zijn tal van factoren die het slagingspercentage van een haartransplantatie beïnvloeden. Het kiezen van een kliniek van hoge kwaliteit en een ervaren arts die werkt met hoog opgeleid medisch personeel wordt als een van de belangrijkste factoren beschouwd. Het hangt ook af van de omvang van uw haaruitval, de beschikbaarheid van uw donorgebied en het type procedure dat u heeft. Als u aan de noodzakelijke normen voor haartransplantatiebehandelingen voldoet, kan de juiste chirurg met voldoende ervaring en vaardigheden een succespercentage van 95% opleveren.

 

FUE Haartransplantatie resulteert in een slagingspercentage van ongeveer 95 tot 100 procent. Het is echter absoluut de moeite waard om op te merken dat het verwachte succes gebaseerd is op de voorwaarde dat de haartransplantatiearts en zijn/haar medisch team dat de procedure uitvoert ervaren en bekwaam zijn in het uitvoeren van FUE-procedures. Het is belangrijk dat de patiënt begrijpt dat een FUE-procedure meerdere sessies kan vereisen om een ​​hoger slagingspercentage en bevredigende haartransplantatieresultaten te bereiken.

Wat is beter: DHI of FUE?

De keuze tussen een FUE- of DHI-procedure hangt af van verschillende redenen, zoals de classificatie van het haarverlies van de patiënt, de grootte van het dunner wordende gebied en de hoeveelheid beschikbaar donorhaar. Aangezien haartransplantatie een zeer persoonlijke behandeling is, wordt aangenomen dat de techniek die het meest aan de verwachtingen van een patiënt voldoet, de beste resultaten oplevert.

 

Zowel FUE als DHI zijn verschillende soorten haartransplantatietechnieken die u kunnen helpen bij het bereiken van uw gewenste look. Er zijn echter bepaalde verschillen tussen de FUE-techniek en de DHI-techniek. Daarom is het voor een individu belangrijk om te weten welke van deze haartransplantatietechnieken de beste oplossing is voor een tevreden look. Sommige van deze verschillen kunnen als volgt worden opgesomd:

 

De FUE-methode is ideaal voor het afdekken van grote oppervlakken, terwijl de DHI-methode een betere mogelijkheid biedt om een ​​hogere dichtheid te bereiken bij patiënten zonder ernstige haaruitval.

 

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de DHI-methode in vergelijking met andere haartransplantatiemethoden is dat de DHI-techniek gebruik maakt van een penachtig medisch instrument genaamd “Choi implanter” dat de ontvangende plaatsen creëert en tegelijkertijd de transplantaten transplanteert.

 

De FUE-methode vereist dat patiënten hun hoofd volledig geschoren hebben voorafgaand aan de procedure, terwijl de DHI-methode alleen vereist dat het donorgebied wordt geschoren. Dit biedt een aanzienlijk voordeel voor vrouwelijke patiënten.

 

De DHI-methode vereist meer vaardigheid en ervaring dan andere haartransplantatiemethoden. Dit vereist op zijn beurt dat de artsen en medische teams worden blootgesteld aan een langdurige trainingsperiode om zich te specialiseren in het gebruik van deze techniek.

 

De DHI-methode heeft een snellere herstelperiode en kan worden uitgevoerd met minder bloedingen in vergelijking met de FUE-methode.

 

De FUE-methode is ideaal voor het afdekken van grote oppervlakken, terwijl de DHI-methode een betere mogelijkheid biedt om een ​​hogere dichtheid te bereiken bij minder ernstigere gevallen.

Waarom zijn haartransplantaties in Turkije goedkoper in vergelijking met andere landen?

De kosten van haartransplantatie in Turkije zijn lager dan het aanbod in de meeste landen wereldwijd vanwege de lage arbeidskosten, lage kosten van levensonderhoud en devaluatie van de valuta. Die factoren hebben op geen enkele manier invloed op de kwaliteit, die dankzij een uitgebreide medische opleiding niets minder dan top is.

DHİ-Choi

Kun je te kaal zijn voor een haartransplantatie?

De Norwood-schaal is een classificatiesysteem om de stadia van mannelijke kaalheid te meten. Elke fase krijgt een nummer, en hoe hoger het nummer, hoe duidelijker het haarverlies is. Stadium 6-7 op de Norwood-schaal wordt beschouwd als het ernstigste stadium van mannelijke kaalheid, en dit kan betekenen dat mannen die zich op dit niveau bevinden mogelijk niet in aanmerking komen voor een haartransplantatie.

 

Wanneer u een haartransplantatie ondergaat, wordt haar van een donorgedeelte van de hoofdhuid getransplanteerd naar de kalende gebieden die de patiënt bedekt wil hebben. Dit betekent dat er voldoende haar beschikbaar moet zijn voor gebruik in dit proces. Bij een stadium 6-7 is er vaak onvoldoende donor haar aanwezig. En daarom kan een haartransplantatie niet worden uitgevoerd. Dit betekent echter niet dat een haartransplantatie met deze mate van haarverlies altijd onmogelijk is. Het hangt meestal volledig af van de patiënt, de specialist en het potentiële donorgebied.

Moet ik voor de behandeling stoppen met het gebruik van medicijnen die ik regelmatig gebruik?

Allereerst moet u uw huisarts informeren over de haartransplantatie en zodra u toestemming heeft gekregen om tijdelijk te stoppen met het innemen van uw medicatie, moet u ongeveer drie dagen voor de haartransplantatie stoppen met uw medicijnen. Informeer ons voorafgaand aan de haartransplantatie over uw huidige gezondheidstoestand en de medicijnen (indien van toepassing) die u gebruikt.

Hoeveel maanden na een haartransplantatie zie ik resultaat?

Patiënten kunnen gewoonlijk binnen vijf tot zes maanden na de procedure nieuwe haargroei verwachten. Over 12-15 maanden ziet u het eindresultaat van uw haartransplantatie. Je krijgt de look van intensiever, langer en dikker haar. In 4-5 maanden zal de hergroeisnelheid toenemen en binnen de 6e maand zult u de helft van het resultaat zien en enkele duidelijke veranderingen herkennen.

 

U zult ook merken dat het nieuwe getransplanteerde haar aanzienlijk dikker is geworden. U moet echter voorkomen dat u uw hoofdhuid krabt. 4-5 dagen na de operatie begint het haar in het getransplanteerde gebied uit te vallen en dit zal 2-3 maanden aanhouden. Daarna zal nieuw permanent haar beginnen te groeien. Concluderend, na 2-3 maanden zul je geleidelijk resultaten beginnen te zien, maar als het gaat om het uiteindelijke resultaat, moet je 12-15 maanden wachten. Maar maak je geen zorgen, het is het wachten waard.

Is een DHI-haartransplantatie pijnlijk?

Het antwoord is nee. Dankzij het gebruik van sedatie onder direct toezicht van onze anesthesioloog voelt u geen pijn meer tijdens het toedienen van lokale anesthesie voorafgaand aan de haartransplantatie. DHI (Direct Hair Implantation) is een haartransplantatietechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een Choi implanteerpen in het bestaande haar. De Choi Implanter geeft de arts meer controle over de hoek, richting en diepte van de haartransplantatie en resulteert dus in een meer natuurlijke uitstraling. DHI-haartransplantatie omvat geen incisie.

 

Daardoor is de kans op infectie klein en is de operatie minder pijnlijk. Hoewel haartransplantaties over het algemeen als pijnloze procedures worden beschouwd, zal deze nieuwe methode onze patiënten met naaldfobie helpen zich op hun gemak te voelen, waardoor ze zich tijdens de procedure kunnen ontspannen. Met de DHI-techniek wordt het pijnniveau dat op dat moment minimaal was, nu volledig geëlimineerd. Bovendien kan de patiënt dankzij het snelle herstel tijdens de postoperatieve fase sneller terugkeren naar zijn/haar normale routine.

 

Dus waarom wordt DHI als superieur beschouwd?

 

Het is te wijten aan het feit dat het de meest delicate haartransplantatietechniek kan zijn. DHI laat geen hechtingen of waarneembare littekens achter. Korte hersteltijd is ook een bonus.

Wat is de DHI-Choi methode?

DHI is de nieuwste methode in haartransplantatieprocedures. Het unieke kenmerk van de DHI-implantatiemethode (Direct Hair Implantation) is dat tijdens de operatie het creëren van de ontvangerplaats en de implantatie van het transplantaat gelijktijdig worden uitgevoerd en implantatie worden gecombineerd als onderdeel van een proces van één of twee stappen, waarbij de geëxtraheerde haarzakjes direct in de ontvangende gebieden worden ingebed zonder de noodzaak om kanaalincisies te maken door gebruik te maken van een implanteerpen (Choi). De implantator/Choi Pen heeft een zeer dunne en scherpe fijne punt. Deze Choi-naald met fijne punt heeft de vorm van een holle naald en zorgt ervoor dat de grafts in de naald kunnen worden ingebracht.

 

Andere unieke kenmerken kunnen als volgt worden opgesomd:

 

De DHI-methode vereist meer vaardigheid en ervaring dan andere haartransplantatiemethoden. Dit vereist op zijn beurt dat de artsen en medische teams worden blootgesteld aan een langdurige trainingsperiode om zich te specialiseren in het gebruik van deze techniek.

 

De DHI-methode heeft een snellere herstelperiode en kan worden uitgevoerd met minder bloedingen in vergelijking met de FUE-methode.

 

Dankzij de methode waarbij een Choi-implanteerpen in het bestaande haar wordt gebruikt, hebben artsen meer controle over de hoek, richting en diepte van de haartransplantatie en resulteren ze in een natuurlijker uiterlijk.

 

DHI-haartransplantatie omvat geen incisie. Daardoor is de kans op infectie klein en is de operatie minder pijnlijk. Hoewel haartransplantaties over het algemeen als pijnloze procedures worden beschouwd, zal deze nieuwe methode onze patiënten met naaldfobie helpen zich op hun gemak te voelen, waardoor ze zich tijdens de procedure kunnen ontspannen.

 

Een ander onderscheidend kenmerk van deze techniek is dat het pijnniveau dat op dat moment minimaal was, nu volledig is geëlimineerd. Bovendien kan de patiënt, dankzij het snelle herstel tijdens de postoperatieve fase, sneller terugkeren naar zijn/haar normale routine.

Wat is beter: DHI of FUE?

De keuze tussen een FUE- of DHI-procedure hangt af van verschillende redenen, zoals de classificatie van het haarverlies van de patiënt, de grootte van het dunner wordende gebied en de hoeveelheid beschikbaar donorhaar. Aangezien haartransplantatie een zeer persoonlijke behandeling is, wordt aangenomen dat de techniek die het meest aan de verwachtingen van een patiënt voldoet, de beste resultaten oplevert.

 

Zowel FUE als DHI zijn verschillende soorten haartransplantatietechnieken die u kunnen helpen bij het bereiken van uw gewenste look. Er zijn echter bepaalde verschillen tussen de FUE-techniek en de DHI-techniek. Daarom is het voor een individu belangrijk om te weten welke van deze haartransplantatietechnieken de beste oplossing is voor een tevreden look. Sommige van deze verschillen kunnen als volgt worden opgesomd:

 

De FUE-methode is ideaal voor het afdekken van grote oppervlakken, terwijl de DHI-methode een betere mogelijkheid biedt om een ​​hogere dichtheid te bereiken bij patiënten zonder ernstige haaruitval.

 

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de DHI-methode in vergelijking met andere haartransplantatiemethoden is dat de DHI-techniek gebruik maakt van een penachtig medisch instrument genaamd “Choi implanter” dat de ontvangende plaatsen creëert en tegelijkertijd de transplantaten transplanteert.

 

De FUE-methode vereist dat patiënten hun hoofd volledig geschoren hebben voorafgaand aan de procedure, terwijl de DHI-methode alleen vereist dat het donorgebied wordt geschoren. Dit biedt een aanzienlijk voordeel voor vrouwelijke patiënten.

 

De DHI-methode vereist meer vaardigheid en ervaring dan andere haartransplantatiemethoden. Dit vereist op zijn beurt dat de artsen en medische teams worden blootgesteld aan een langdurige trainingsperiode om zich te specialiseren in het gebruik van deze techniek.

 

De DHI-methode heeft een snellere herstelperiode en kan worden uitgevoerd met minder bloedingen in vergelijking met de FUE-methode.

 

De FUE-methode is ideaal voor het afdekken van grote oppervlakken, terwijl de DHI-methode een betere mogelijkheid biedt om een ​​hogere dichtheid te bereiken bij minder ernstigere gevallen.

İs een DHI-haartransplantatie een snellere ingreep van een FUE haartransplantatie?

Bij een DHI-haartransplantatie wordt in feite een stap overgeslagen. De reden hiervan is dat het openen van de kanalen en het implanteren van de haarzakjes in een keer gebeurt. Artsen adviseren de FUE-methode voor het behandelen van grotere gebieden, terwijl de DHI-techniek meestal ingezet wordt om een hogere haardichtheid te bereiken.

Haartransplantatie Turkije

Hoe lang moet ik in Turkije blijven voor een haartransplantatie?

Voor een succesvolle haartransplantatie adviseren wij om 2 dagen in İstanbul te blijven. Wij adviseren uw terugvlucht te boeken na de middag, zodat u niet een extra dag in İstanbul hoeft te blijven. Op dag 2 in Istanbul heeft u s’morgens een nacontrole en uitleg, u kunt dan in middag of avond weer terug reizen. Uw contact persoon helpt u bij het vinden van de juiste vliegticket.

Waarom zijn haartransplantaties zo goedkoop in Turkije?

Turkije staat bekend om het uitvoeren van haartransplantaties tegen relatief lagere prijzen in vergelijking met andere landen. Dit betekent echter op geen enkele manier dat hun klinieken diensten van slechte kwaliteit kunnen aanbieden. Dat komt omdat de kosten in Turkije goedkoper zijn dan in andere ontwikkelde landen. Hierdoor kunnen de haartransplantatieklinieken in Turkije goedkopere procedures aanbieden met een gelijke en zelfs meer kwaliteit.

 

Ook als u verblijfskosten bij de facturering optelt; het zal niet 50% van het prijstarief bereiken dat in sommige andere landen wordt toegepast. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mannen geïnteresseerd zijn om te reizen en een haartransplantatie te ondergaan in een vreemd land als Turkije dat gespecialiseerd is in haartransplantatie en haarbehandelingen. Om deze reden is Turkije de ideale bestemming geworden voor veel mensen die op zoek zijn naar cosmetische haarchirurgie of andere cosmetische ingrepen.

 

Turkije is een van de weinige landen ter wereld waar alle gezondheidsdiensten worden verleend aan alle individuen onder de garantie van de staat. Dit vergemakkelijkte het openen van ziekenhuizen in alle steden van Turkije door de jaren heen en het inhuren van duizenden artsen om in deze ziekenhuizen te werken. Uiteraard heeft de medische opleiding zich zowel op het niveau van de universiteiten als de praktijk ontwikkeld.

 

Hier zijn enkele statistieken om een ​​beter idee te krijgen van de medische sector in Turkije;

 

Ca. Er leven 7 miljard mensen in de wereld en 389 duizend mensen studeren af ​​op dit gebied, terwijl Turkije een bevolking heeft van 80 miljoen mensen en 75 duizend studenten studeren in honderd medische scholen. Als zodanig is in Turkije 150 artsen per 100 duizend mensen bereikt, het aantal artsen per hoofd van de bevolking in landen met een hoog inkomen. Volgens het OESO-rapport zijn er in Turkije, met een gemiddeld percentage van 10,6 per 100.000 inwoners, meer afgestudeerden in de geneeskunde dan in Griekenland, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en de VS.

 

Na jarenlange ervaring is het zeker dat patiënten hoogwaardige en effectieve procedures zullen vinden in termen van behandelstijl en kosten in het algemeen. Deze aantrekkelijke mogelijkheden die Turkije biedt voor haartransplantatie zijn echter alleen geldig als een procedure wordt uitgevoerd in een gerenommeerde kliniek met een ervaren, gekwalificeerde arts en hoog opgeleid medisch personeel.

Kan ik met ID kaart reizen of met paspoort?

U kunt met zowel een ID kaart of paspoort reizen, deze moet nog wel een half jaar geldig zijn!

In welk hotel verblijf ik tijdens mijn haartransplantatie?

U verblijft in de 5 sterren Greenpark Hotel te Istanbul. Dit hotel ligt dicht bij onze ziekenhuis zodat u na uw haartransplantatie niet onnodig lang in de auto hoeft te zitten.

Moet ik nog iets meenemen naar het ziekenhuis op mijn haartransplantatie dag?

U wordt aangeraden om met een comfortabele broek en een shirt of blouse die niet over uw hoofd uitgetrokken hoeft te worden mee te nemen/aan te doen. In de ziekenhuis krijgt u steriele bovenkleding aan, uw eigen onderkleding houdt u aan.

 

Neem uw telefoon mee naar de kliniek, er is is WIFI in de ziekenhuis. Met uw paspoortnummer en naam logt u in. Vergeet niet uw ID of paspoort mee te nemen naar de kliniek.

Mag ik mijn eigen muziek luisteren tijdens de haartransplantatie d.m.v. oortjes?

Ja dat mag, u kunt tijdens uw haartransplantatie oordopjes indoen en uw eigen muziek luisteren. Ook kunt u een video bekijken of bezig zijn op uw telefoon.

Krijg ik eten (lunch) in de ziekenhuis?

Ja, u krijgt een warme maaltijd in onze haartransplantatie kliniek. Deze krijgt u na het uitnemen van de haarzakjes ongeveer halverwege u haartransplantatie dag.

Spreken de chirurgen Nederlands?

Nee, de chirurgen spreken Turks of Engels, hiervoor is de hostess aangesteld die Nederlands spreekt, zij zal alles vertalen. U wordt nergens alleen gelaten zonder dat er een medewerker van ons bij u is die Nederlands spreekt.

Na de haartransplantatie

Kan uw lichaam een ​​haartransplantatie afwijzen?

Er zijn enkele voorbeelden waarbij de fysiologie van de patiënt verantwoordelijk kan zijn voor een slechte opbrengst van haartransplantatieresultaten. Dit komt echter zelden voor en is meestal moeilijk te onderscheiden van menselijke fouten.

 

Volgens verschillende onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd, wordt een haartransplantatie die eenvoudigweg door het lichaam wordt “afgewezen”, wanneer het niet het gevolg is van een externe fout, meestal veroorzaakt door Lichen Planopilaris (LPP) na de transplantatie.

 

LPP is een inflammatoire hoofdhuidaandoening die normaal gesproken resulteert in fragmentarische alopecia.

 

Gelukkig zijn deze percentages laag en theoretisch van aard. Dit maakt je zorgen maken over zoiets als dit waarschijnlijk niet nodig is. In de handen van een ervaren haartransplantatie arts en medisch team is haartransplantatie een zeer veilige en succesvolle procedure. Maar wat nog belangrijker is, de kans dat het lichaam een ​​aandoening ontwikkelt en een haartransplantatie “afwijst”, is extreem laag.

Hoe snel zijn de korstjes weg na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie kunnen korstjes zich vormen op de getransplanteerde gebieden. Deze korstjes verdwijnen meestal binnen 1 tot 2 weken.

Met de washing zie ik haartjes met worteltjes loskomen, is dit erg?

Nee, de haartjes komen los (met en zonder haarwortel), het haarzakje zit vast. Het haarzakje gaat weer een nieuw haartje met wortel ontwikkelen.

Wanneer mag ik weer sporten na een haartransplantatie?

Na 2 weken kunt u weer rustig gaan sporten (cardio), krachttraining na 3 weken opbouwen en groepssport na 4 weken. De eerste 2 weken kunt u niet sporten omdat door het transpireren de kortjes kunnen weken, u porien gaan open staan en er vuil bij kan komen.

Wanneer start de groei van het getransplanteerde haar?

Het getransplanteerde haar kan vanaf 3 maanden na de haartransplantatie starten met groeien, na 6 maanden tot een jaar zit u op uw eindresultaat. Wanneeer het eindresultaat bereikt wordt is sterk afhankelijk per persoon.

Mag ik met mijn getransplanteerde hoofd in de zon lopen?

U mag de eerste 3 weken niet in de zon met uw getransplanteerde hoofd. Dit gaat genezing tegen. De hoofdhuid mag ook niet verbranden.

de Behandelingsdag

Wordt ik opgehaald vanaf het vliegveld?

Ja, u wordt door een chauffeur van Mercure İstanbul opgehaald vanaf het vliegveld, in de aankomsthal staat hij op u te wachten. Alle transfers tussen het vliegveld, hotel en ziekenhuis wordt verzorgt door deze in uw taal sprekende chauffeur. İn het ziekenhuis neemt onze hostess die ook uw taal spreekt het van de chauffeur over.

Krijg ik eten (lunch) in het ziekenhuis?

Ja, u krijgt een warme maaltijd. Deze krijgt u na het uitnemen van de haarzakjes ongeveer halverwege u haartransplantatie dag.

Kan ik mijn privéspullen (portemonnee, paspoort, kleding) ergens veilig opbergen in de ziekenhuis?

U krijgt een kluisje toegewezen, hier kunt u uw privé spullen in opbergen en afsluiten met een sleutel zodat deze tijdens de haartransplantatie veilig opgeborgen liggen.

Spreken de chirurgen Nederlands?

Nee, de chirurgen spreken Turks of Engels, hiervoor is de hostess aangesteld die Nederlands spreekt, zij zal alles vertalen. U wordt nergens alleen gelaten zonder dat er een medewerker van ons bij u is die Nederlands spreekt.

Hoe weet ik hoe laat ik opgehaald wordt?

U krijgt 1 dag van te voren via whatsapp een bericht van ons. Hierin staat hoe laat u opgehaald word voor uw haartransplantatie de volgende dag. Maakt u zich ook geen zorgen, u kunt contact opnemen met uw contact persoon wanneer u dat wilt. We staan bij u.

Moet ik rekening houden met de kleding die ik draag tijdens de haartransplantatie?

Ja, trek iets aan wat comfortabel zit en houdt rekening met uw bovenkleding, een shirt met hele wijde hals, een blouse met knoopjes of een vest met een rits. U moet de haartransplantatiedag namelijk goed opletten dat u niks beschadigd met kleding dat u uit trekt, een shirt mag niet over uw hoofd schuren tijdens het uittrekken.

Wat moet ik meenemen naar het ziekenhuis?

Neem op de dag van de haartransplantatie uw paspoort, betaalmiddelen, telefoon en evt oortjes om muziek te luisteren op uw telefoon mee.

Waarom wordt er bloed afgenomen en ben ik dit verplicht?

U krijgt een standaard bloedonderzoek waarin alle bloedwaardes gecheckt worden. Ook wordt er een buisje bloed afgenomen voor de PRP behandeling die door ons standaard bij een haartransplantatie wordt uitgevoerd.

Wat is PRP?

PRP= Platelet Rich Plasma, dat wil zeggen bloedplasma dat veel rode bloedplaatjes bevat en zorgt voor een snelle wondgenezing en bloedstollingen na uw haartransplantatie.

Wat wordt er gecontroleerd in het bloed?

i.v.m. goed en snel herstel moeten uw bloedwaardes goed zijn, er wordt gekeken naar witte en rode bloedcellen, bloedplaatjes (stolling).

Hoe lang duurt de haartransplantatie?

Gemiddeld genomen bent u 6 tot 8 uur in onze kliniek voor de haartransplantatie.

Wat krijg ik na mijn haartransplantatie mee naar het hotel?

Na de haartransplantatie krijgt u een tasje mee met antibiotica, uw medicijnen, lotion voor de washing en een vitaminepakket.

Welke medicatie moet ik slikken, is dit inbegrepen in de prijs?

5 dagen antibiotica en eventueel een pijnstiller. De medicatie is inbegrepen in de prijs.

Kan het zo zijn dat ik ineens meer moet betalen achteraf omdat het bijvoorbeeld meer grafts zijn geworden dan was ingeschat op de offerte?

De prijzen voor onze haartransplantatie staan vast, dit zal achteraf niet veranderen. Wij hebben geen onnodige na behandelingen of kosten die we opeens voor u leggen. Wij zijn duidelijk helder en eerlijk.

Mag ik de dag na mijn haartransplantatie (rustdag) naar buiten ?

U kunt de dag na de haartransplantatie gewoon naar buiten, kijk even hoe u zich voelt. Blijf uit de zon neem een klein parasolletje mee.

Mag ik met mijn getransplanteerde hoofd in de zon lopen?

U mag de eerste 3 weken niet in de directe zonlicht met uw getransplanteerde hoofd. Dit gaat genezing tegen. De hoofdhuid mag ook niet verbranden.

Mag ik douchen na de haartransplantatie?

U mag douchen na de haartransplantatie maar wees voorzichtig met uw hoofd, zeker de eerste dagen moeten de grafts eerst stevig vast gaan zitten. Douche de dag van en de dag na de haartransplantatie alleen vanaf u nek naar onderen. Op de tweede dag komt u terug naar de kliniek voor de eerste washing, hier leggen we u uit hoe u de eerste 10 dagen uw hoofd moet wassen en doen we dit gelijk ook voor. Dit is niet ingewikkeld maar u moet het gezien hebben. We leggen u alles helder en duidelijk uit en u krijgt de instructies mee, maakt u zich geen zorgen.