Hoe pijnlijk is een haartransplantatie?

Hoe pijnlijk is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie ondergaan kan voor sommigen een beangstigende gedachte zijn, vooral als het gaat om de zorgen over pijn en ongemak. Het is echter essentieel om het mysterie rond de pijn van een haartransplantatie te ontkrachten en een realistisch beeld te schetsen van wat je kunt verwachten.

Haarimplantatie onder plaatselijke verdoving

Haartransplantatie behandelingen vinden altijd plaats onder lokale anesthesie. Dit gebeurt met zeer dunne injectienaalden. Ook bieden wij de “comfort fue” methode aan waarbij we gebruik maken van een naaldloze verdoving. Deze speciaal ontworpen medische apparaat spuit met behulp van luchtdruk een klein beetje verdovingsmiddel door uw opperhuid, hier voelt u nagenoeg niets van. Voor patiënten die angst hebben voor naalden is dit een prettige methode. Hierna als uw hoofdhuid oppervlakkig is verdoofd ontvangt u op de te behandelen gebieden extra verdoving met behulp van zeer dunne injectienaalden, zo om de diepere lagen van uw huid te bereiken zodat u tijdens de behandeling verder niets voelt. Zo ervaart u een comfortabele behandeling en is het ook prettig voor mensen met angst voor naalden.

Een haartransplantatie wordt dus uitgevoerd onder lokale verdoving. Dit betekent dat het donorgebied en het ontvangstgebied verdoofd worden, waardoor je tijdens de procedure geen pijn zult ervaren. Chirurgen passen deze verdoving zorgvuldig toe om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent.

Pijn na de haartransplantatie

Binnen Mercure hanteren wij alleen de laatste technologie FUE Saffier en de DHI-Choi technieken. Deze beide technieken veroorzaken zo weinig mogelijk trauma op de hoofdhuid. Afhankelijk van het te plaatsen grafts duurt een behandeling tussen de drie en acht uur maar hoe zorgvuldig wij ook te werk gaan ondergaat uw huid toch een chirurgisch ingreep. Hierdoor kunt u toch een soort lichte druk ervaren op de behandelde gebieden. Dit valt echter heel erg mee en in uw nazorg pakket ontvangt u lichte pijnstillers om hier de eerste paar dagen zo prettig en pijnloos mogelijk doorheen te komen.

Vragen?

Mocht u toch nog vragen hebben over mogelijke pijn en/of bijwerkingen, dan kunt u altijd bellen met onze receptie of na uw haartransplantatie behandeling bellen met onze 24/7 nazorg lijn.