DE HAARTRANSPLANTATİE

“Haar voltooit een zeer belangrijke esthetiek op mensen in termen van zowel psychologisch als fysiek uiterlijk”

wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie kan worden gedefinieerd als ‘de permanente oplossing voor haarverlies’. Een haartransplantatie behandeling kan worden uitgedrukt als, een microchirurgische procedure die wordt uitgevoerd in een chirurgische ziekenhuisomgeving. Het concept ‘microchirurgische behandeling’ impliceert dat, een haartransplantatie procedure zal worden uitgevoerd met minimale chirurgische ingrepen in tegenstelling tot de traditionele chirurgie.

Een haartransplantatie is een effectieve en permanente oplossing voor mensen die last hebben van ‘mannelijke kaalheid’, ook wel androgenetische alopecia genoemd. Afgezien van deze, kunnen mensen die littekens hebben of haar verloren hebben door verschillende soorten haarziekten, ook veilig een haartransplantatie ondergaan.

DE FUE-HAARTRANSPLANTATİE
Haartransplantaties hebben een lange weg afgelegd sinds het begin, maar pas in het midden van de jaren negentig begon haartransplantatie vorm te krijgen, uitgevoerd met technieken die tegenwoordig wereldwijd worden toegepast. Haartransplantaties die in de jaren negentig met de FUT-techniek zijn uitgevoerd, zijn vervangen door de FUE-methode die begin jaren 2000 werd ontwikkeld en in 2005 werd geïntroduceerd.

Ook al is de techniek voortdurend in ontwikkeling met enige verdere verfijning, de basisprincipes van FUE blijven hetzelfde. Tegenwoordig wordt de techniek nog steeds beschouwd als de gouden standaard voor haartransplantatiechirurgie. De meest geavanceerde techniek bij een haartransplantatie is dus de FUE-techniek. Tegenwoordig kunnen mensen met haarverlies worden voorzien van natuurlijk ogend haar met de nieuwste moderne FUE techniek.

Het belangrijkste verschil van de FUT-techniek en de FUE-techniek voor haartransplantatie, is dat de FUE-techniek geen littekens achterlaat en dat de hersteltijd vele malen korter is. Het succes van de behandelingen is ook toegenomen als gevolg van de vooruitgang in medische hulpmiddelen die worden gebruikt in de FUE-techniek.

DE FUE-TECHNİEK KAN WORDEN UİTGEVOERD MET EEN VERSCHEİDENHEİD AAN VERSCHİLLENDE İNSTRUMENTEN.

Als gevolg hiervan is de techniek bekend onder een paar verschillende namen, zoals:

  • Klassieke FUE (via micromotoren)
  • DHI-Choi (FUE uitgevoerd met Choi-implanteerders)
  • FUE-Sapphire (FUE uitgevoerd met saffierbladen)

De FUE-Sapphire haartransplantatietechniek met behulp van saffiermesjes is bijvoorbeeld een belangrijke techniek om een groot aantal haarzakjes in één sessie te kunnen transplanteren. Het verschil tussen de klassieke FUE en de FUE-Sapphire kan worden verklaard dat de kanalen die worden geopend zijn met saffier, wat veel gladder materiaal is, veel sneller genezen en minder littekens achterlaat. Ook kan er met de FUE-Sapphire methode nog meer grafts worden getransplanteerd en zorgt het voor een nog natuurlijkere resultaat bij alle patiënten.

De DHI-techniek valt ook op bij het bereiken van haartransplantaties met hoge dichtheid. Met deze haartransplantatietechniek met behulp van Choi-naalden kunnen ook hele natuurlijke en bevredigende resultaten worden verkregen. De DHİ-Choi methode is niet geschikt voor patiënten met een verre stadium haaruitval. Het is een techniek die wordt toegepast om meer haardichtheid te krijgen bij patiënten met lichtere haaruitval.

PROCES VAN DE HAARTRANSPLANTATİE
Elke techniek die bij de haartransplantatie wordt gebruikt, deelt 3 basisprincipes, deze principes zijn:
  • Het oogsten van de haarzakjes
  • Openen van de kanalen
  • Het transplanteren van de haarzakjes
HET OOGSTEN VAN DE HAARZAKJES
Dit is een kenmerk van de FUE waardoor de haarzakjes kunnen worden verzameld met een extreem hoog esthetisch slagingspercentage. Met de FUE-methode worden de haarzakjes één voor één geoogst met behulp van fijne tips. Op deze manier kunnen de follikels worden geoogst met minimale vervorming.

Afhankelijk van de lengte van elke folliculaire eenheid is het belangrijk om naalden te gebruiken met een diameter van 0,7 mm tot 0,9 mm of als de folliculaire eenheidstransplantaten 3-4-5 haren bevatten, moeten naalden met een diameter van 1,0 mm worden gebruikt. De scherpte van de naalden en het feit dat ze bij elke patiënt eenmalig kunnen worden gebruikt, zijn de elementen die een aanzienlijke invloed hebben op het succes van de behandeling.

Een andere belangrijke factor is om haarzakjes met een maximale nauwkeurigheid te extraheren om folliculaire schade te voorkomen. Bijvoorbeeld, als de persoon die een haartransplantatie ondergaat erg krullend haar heeft, kan het risico van folliculaire schade worden geëlimineerd door een gebogen stoot genaamd u-graft te gebruiken tijdens het extractieproces van folliculaire eenheden. Al deze elementen zijn verfijningen die de arts voorafgaand aan de behandeling heeft gepland en die specifiek zijn afgestemd op de toestand van elke patiënt.

OPENEN VAN DE KANALEN
In de klassieke FUE-techniek worden stalen messen gebruikt om de ontvangende plaatsen binnen het getransplanteerde gebied te creëren.

Tegenwoordig worden de veel scherpere en gladdere saffierbladen gebruikt met de FUE-Sapphire techniek. Door het gebruik van saffiermesjes is het veel gemakkelijker om de juiste hoek en richting van de transplantatie te bepalen. Bij het maken van sleuven in het ontvangende gebied is het erg belangrijk om de richting en hoek van het bestaande haar in dat gebied te volgen. Bij gebruik van saffiermesjes is ook het genezingsproces nog korter.

Voor elke patiënt zijn, afhankelijk van de dikte van de haarzakjes, slechts een paar mesuiteinden nodig. De mesjes mogen alleen tijdens een enkele procedure bij een individuele patiënt worden gebruikt.

HET OVERPLANTEN VAN HAARZAKJES
De laatste fase, het transplanteren van de haarzakjes, is het proces waarbij de follikels een voor een worden getransplanteerd onder een hoek van 40-45 graden, binnen de incisies die zijn gemaakt in richtingen die nauwkeurige plaatsing mogelijk maken. Alle drie de fasen hebben bepaalde specifieke technische details en het belangrijkste technische aspect in alle fasen is zeker ervaring.

De basisprincipes van een haartransplantatie

• Personen tussen 18 en 70 jaar kunnen een haartransplantatie ondergaan.
• De patiënt die een haartransplantatie zal ondergaan, heeft slechts 3 dagen nodig voor preoperatieve voorbereiding en om te herstellen.
• Hoewel de duur van de behandeling afhankelijk is van het aantal transplantaten dat wordt getransplanteerd, duurt deze gewoonlijk ongeveer 5 tot 7 uur.
• Om op mogelijke complicaties te kunnen reageren, moet de behandeling worden uitgevoerd in een volledig uitgerust ziekenhuis.
• Een haartransplantatie wordt uitgevoerd met een arts en minimaal 2 medische specialisten.
• Het kan ongeveer 6 tot 15 maanden duren om het uiteindelijke resultaat van de haargroei te zien. Vanaf de dag volgend op de behandeling kan de patiënt haargroei verwachten tot de 15e maand.

Haartransplantaties resulteren in een natuurlijker en voller uiterlijk

Haartransplantaties resulteren in een natuurlijker en voller uiterlijk. Het is een permanente oplossing voor de behandeling van matig tot ernstig haarverlies. Het is een comfortabele techniek die is ontworpen om patiënten met zo min mogelijk ongemak te verzekeren en geen uitwendige littekens achter te laten na de procedure. Patiënten herstellen snel na FUE behandeling, ze kunnen gemakkelijk terugkeren naar hun normale leven en 1 dag later reizen.

Als een haartransplantatie correct wordt gepland, worden de haarzakjes uit het donorgebied niet beschadigd. Zelfs als meerdere behandelingen op deze manier worden uitgevoerd, zal er geen negatieve verandering zijn in het uiterlijk van de persoon.

Naast de laatste technieken en producten die worden gebruikt is het belangrijk dat de artsen en hun team ervaren en professioneel zijn. Het is een feit
dat ervaring een grote rol speelt in een succesvolle haartransplantatie. Slechte resultaten met FUE technieken zijn dus niet te verwijten aan de
techniek maar aan de team die de behandeling uitvoert. Onze beroemde chirurgen hebben ruim 30 jaar ervaring en hebben ondertussen duizenden haartransplantatie behandelingen uitgevoerd, maar dit is zeker niet overal het geval. De behandelingen mogen alleen worden uitgevoerd door gespecialiseerde arten.

Onze dermatologen onderzoeken, bepalen en stellen de juiste diagnoses vast. Ook bepalen de dermatologen de geschiktheid van een patiënt voor de behandeling, geven hen alle gedetailleerde instructies wat er vóór, tijdens en na de behandeling moet worden gedaan of vermeden, op een duidelijke en heldere manier.

Onze specialisten geven om de gezondheid van onze patiënten, en niet alleen om het uiteindelijke resultaat van hun haartransplantatieprocedure.

laatste nieuws en blogs