NA DE HAARTRANSPLANTATIE

“Na de behandeling moet u de eerste maand op een aantal dingen letten, vooral de eerste paar dagen zijn extra belangrijk”

waar moet u rekening mee houden na de haartransplantatie?

Na de behandeling moet u de eerste maand op een aantal dingen letten, vooral de eerste paar dagen zijn extra belangrijk. Daarnaast moet u na de behandeling 10 dagen lang uw haren wassen met de speciale shampoo en lotion die u van ons meekrijgt.

Deze postoperatieve instructies bieden u veel informatie over de nazorg en over wat u kunt verwachten na een haartransplantatie. Het helpt uw hoofdhuid en de behandeling van de transplantatieplaats. Volg deze instructies zorgvuldig op en raadpleeg ons als u niet zeker weet hoe u uw hoofdhuid goed moet verzorgen na een haartransplantatie. 

Maakt u zich ook niet druk, we zijn er voor u. Ons team zal u voor uw aankomst en na uw vertrek voorzien van gedetailleerde richtlijnen.

Lees de volgende richtlijnen om het patiëntenprotocol na uw haartransplantatie beter te begrijpen.

 • We raden aan om intensieve oefeningen te vermijden tot ten minste tien dagen na de haartransplantatie. Lichte oefeningen zoals wandelen of yoga of lichte oefeningen zijn prima te doen na de vierde postoperatieve dag.
 • We raden af om naar sauna’s, stoombaden te gaan of op plaatsen te blijven die erg heet kunnen zijn en het zweten kunnen vergroten, deze activiteiten zijn net zo schadelijk als oefeningen of sporten. U mag de 1 maand na de haartransplantatie niet naar de sauna of stoombaden gaan, omdat deze hevig zweten veroorzaken.
 • Een van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen na een haartransplantatie is het vermijden van direct zonlicht. Na een haartransplantatie moet u uw hoofdhuid 1 maand beschermen tegen een te lange directe zonlicht. Te veel directe blootstelling aan de zon beschadigt niet alleen het oppervlak van de behandelde hoofdhuid, het kan ook de diepere weefsels aantasten en ernstige schade veroorzaken.
 • Geslachtsgemeenschap kan ervoor zorgen dat een persoon gaat zweten. Na een haartransplantatie moet zweten worden vermeden, en wordt geslachtsgemeenschap de eerste dagen na de behandeling ook afgeraden.
 • Omdat roken de herstelduur verlengt, is het in uw eigen belang om na de behandeling een week te stoppen met roken. Nicotine verstijft bloedvaten en vernauwt ze.
 • Na de haartransplantatie moeten patiënten gedurende een maand overmatig zweten vermijden om schade aan getransplanteerde grafts te voorkomen. Als de patiënt in een warm klimaat leeft, wordt aanbevolen om de eerste 2-3 weken na de procedure zoveel mogelijk binnen te blijven.
 • Na een haartransplantatie mag u twee weken niet zwemmen. Deze periode geeft de grafts en het donorgebied de tijd om te genezen. Na twee weken zijn de grafts veilig geïmplanteerd en beschermd onder de hoofdhuid en hoeft er geen reden te zijn voor infectie.
 • Patiënten vermijden het drinken van alcoholische dranken gedurende ten minste twee weken na de haartransplantatie.
 • Het is belangrijk om een maand lang niet te krabben, omdat het korstjes kan verwijderen en het genezingsproces kan vertragen. In plaats van met je nagel over je hoofdhuid te krabben, kun je zachtjes over het gebied wrijven.
 • U mag een maand lang geen helm of hoed dragen. Het dragen van een helm of hoed na een haartransplantatie kan uw nieuw geïmplanteerde haartransplantaten beschadigen. Het veroorzaakt ook zweet.
 • U kan 5 dagen na uw behandeling weer aan het werk. Mensen met zwaar werk moeten echter langer wachten om weer aan het werk te gaan,  7 tot 14 dagen bij heel zwaar werk. 
 • U moet overmatige bewegingen vermijden, zoals snel uw hoofd draaien of uw hoofd stoten tegen een hoofdeinde.
 • Goed slapen helpt patiënten om goed te genezen en houdt de haartransplantaten intact. Patiënten moeten de eerste drie nachten met hun gezicht naar boven slapen, met behulp van een nekkussen. U moet de eerste paar dagen alles vermijden dat de nieuwe grafts zou kunnen verstoren om een stevige grip op uw hoofdhuid te krijgen.
 • Om comfortabel te kunnen slapen na een haartransplantatie en om infectie te voorkomen, is het van cruciaal belang dat u schone lakens en kussenslopen heeft. Zorg ervoor dat u een wasmiddel gebruikt dat vrij is van allergenen, zodat u de hoofdhuid niet irriteert terwijl deze geneest.
 • Pas na dag 10 na uw behandeling mag u uw haar zachtjes gaan masseren om eventuele korstjes van het genezingsproces kwijt te raken. Zorg er tijdens het masseren voor dat u nog een paar weken niet aan het gebied krabt.
 • De eerste 10 dagen na de behandeling moet een speciale lotion worden gebruikt bij de wassing die u van ons meekrijgt.
 • U dient na de behandeling 10 dagen lang een speciale shampoo te gebruiken die wij u meegeven.
 • Na haartransplantatie moet u ervoor zorgen dat uw nieuw geïmplanteerde grafts gedurende een maand niet worden blootgesteld aan water onder druk of hoge temperaturen. Daarom is het belangrijk om het water zo af te stellen dat het lauw is met lage druk in plaats van heet en hoge druk.
 • U kunt een week later na uw haartransplantatie een föhn gebruiken op koele lucht en op een matige afstand van uw hoofd.
 • Kam of borstel uw haar niet gedurende 2 weken na de behandeling. Na deze periode kunt u voorzichtig beginnen met het kammen van uw haar op de niet-geïmplanteerde gebieden, maar het is erg belangrijk om de geïmplanteerde gebieden niet te krabben, kammen of borstelen.
 • Gebruik een maand na de behandeling geen handdoeken om uw haar te drogen. Gebruik een föhn op een koele luchtstand en op een matige afstand van uw hoofd.
 • Gebruik geen agressieve haarverzorgingsproducten inclusief gels en conditioner gedurende 3 maanden na uw transplantatie. U mag ten minste twee tot drie maanden na de behandeling beginnen met het gebruik van haargels en sprays.
 • U dient de dag na de haartransplantatie te beginnen met de haarwasproces de gedurende 10 dagen en de instructies te volgen. Op dag 2 in Istanbul wassen wij uw haren en doen we het voor, het is niet moeilijk nadat u het gezien heeft. Als alle korstjes na 10/12 dagen zijn verwijderd, hoeft u geen lotion meer te gebruiken en kunt u weer uw normale shampoo gebruiken om te wassen en kunt u de shampoo zachtjes inwrijven met uw vingertoppen.
 • Er kan een branderig gevoel zijn in de ontvanger en de donorgebieden na haartransplantatie gedurende 2-4 dagen, wat redelijk te verdragen is.
 • Na de transplantatie kan gedurende een korte tijd gevoelloosheid optreden. Het wordt binnen drie weken weer normaal, maar soms kan het 2 tot 6 weken duren. Het kost wat tijd om te herstellen. Het gebrek aan gevoel zal afnemen en verdwijnen in de loop van de tijd met de regeneratie van de sensorische zenuwen.
 • Jeuk is een teken van genezing en het is volkomen normaal om een paar dagen na de behandeling te voelen. Krab of pluk niet op het gecultiveerde gebied. Jeuk kan een week aanhouden.
 • Een knipbeurt met een schaar is na een maand toegestaan, maar u mag ten minste vier maanden geen scheermes gebruiken.
 • De eerste periode kan het stoten van het hoofd resulteren in een verloren transplantaat. Pas daarom op dat u na uw haartransplantatie nergens uw hoofd stoot.
 • Met name in het donorgebied kan vier dagen na de behandeling een branderig gevoel ontstaan. In dit geval is het aan te raden om de vochtinbrengende lotion slechts drie of vier keer per dag op uw donorplaats aan te brengen en te wachten tot deze is opgenomen.
 • Aan het einde van de eerste 4 maanden kan een scheermesje worden gebruikt na haartransplantatie. Een knipbeurt met een schaar is na een maand toegestaan, maar u mag ten minste vier maanden geen scheermes gebruiken.
 • Hoewel het mogelijk is om het haar na een haartransplantatie te verven, is het belangrijk om enkele weken te wachten omdat nieuw geïmplanteerde haarzakjes gevoelig zijn. Harde kleurstoffen kunnen hun groei tijdens het herstel belemmeren. Het wordt aanbevolen dat patiënten ten minste vier tot zes maanden wachten, of totdat de hoofdhuid volledig is genezen, voordat het haar wordt geverfd.
 • Zwelling van het gezicht na de haartransplantatie treedt meestal op tussen de 2e en 7e dag na de behandeling. Post-inflammatoire zwelling is over het algemeen een secundaire reactie op de genezing van uw hoofdhuid. Om zwelling in het voorhoofd of rond de ogen te minimaliseren, kunt u elk uur gedurende 15 minuten een ijspakking op de wenkbrauwen aanbrengen, niet op de transplantaten. De zwelling maakt deel uit van het genezingsproces en verdwijnt meestal binnen 5-7 dagen.
 • De patiënt kan gewoonlijk tot drie tot zes maanden na de procedure nieuwe haargroei verwachten. Bovendien is dit ook het stadium waarin de patiënt zal merken dat het nieuwe getransplanteerde haar aanzienlijk dikker is geworden. De patiënten zullen in deze fase een consistentie in hun haar opmerken.
 • Binnen ongeveer 12 maanden ziet u de definitieve resultaten van uw haartransplantatie.
 • Haaruitval na haartransplantatie, medisch bekend als shock loss, komt vrij vaak voor. Het uitvallen van nieuw getransplanteerd haar wordt beschouwd als een normaal gevolg van elke haartransplantatie. Shock-haarverlies is volledig natuurlijk en veroorzaakt hergroei van de getransplanteerde follikels.
 • Binnen de eerste paar maanden na de behandeling kan de patiënt nieuwe haargroei verwachten. Deze nieuwe groeicyclus verschilt meestal van patiënt tot patiënt, maar ongeveer drie maanden na de procedure zal deze zichtbaar zijn. Het nieuwe getransplanteerde haar zal dun beginnen te worden, maar zal in de loop van de tijd geleidelijk dichter en dikker worden.
 • Haaruitval na haartransplantatie, medisch bekend als shock loss, komt vrij vaak voor. Het uitvallen van nieuw getransplanteerd haar wordt beschouwd als een normaal gevolg van elke haartransplantatie. Shock-haarverlies is volledig natuurlijk en veroorzaakt hergroei van de getransplanteerde follikels.

de 10 dagen haar was proces

de 10 dagen haar was proces na de behandeling

Wassen helpt korstjes te verwijderen en het genezingsproces te versnellen. Wij zullen u een shampoo en een lotion verstrekken voor de haarwasprocedure.

U dient het haarwasproces na de haartransplantatie te starten en de instructies eenmaal per dag gedurende 10 dagen te volgen.

Als alle korstjes na 10/12dagen zijn verwijderd, hoeft u geen lotion meer te gebruiken, en kunt u weer uw eigen shampoo gebruiken om te wassen en kunt u de shampoo zachtjes inwrijven met uw vingertoppen.

Belangrijke opmerking: houd er rekening mee dat u het getransplanteerde haar binnen de eerste twee maanden kunt verliezen. Dit wordt shockloss genoemd en is heel normaal, u hoeft zich hier geen zorgen om te maken en het komt regelmatig voor.