NAZORG NA HAARTRANSPLANTATIE

“Wat te verwachten en hoe te zorgen voor uw nieuwe haargroei”

NAZORG NA HAARTRANSPLANTATIE, HOE TE ZORGEN VOOR UW NIEUWE HAARGROEI

Na een haartransplantatie is het belangrijk om zorgvuldig te letten op uw herstel en specifieke instructies te volgen om optimale resultaten te bereiken. Hier zijn enkele belangrijke richtlijnen voor uw postoperatieve zorg:
 • Vermijd gedurende de eerste tien dagen na de procedure intensieve lichaamsbeweging en activiteiten die overmatig zweten kunnen veroorzaken.
 • Het is essentieel om langdurige directe zonlicht gedurende minstens een maand te vermijden om schade aan de behandelde hoofdhuid te voorkomen.
 • Het is van essentieel belang om het krabben of pulken aan de getransplanteerde gebieden gedurende minstens een maand na de ingreep te vermijden. Hierdoor kan het genezingsproces worden verstoord en kan schade aan de transplantaten ontstaan.
 • Geslachtsgemeenschap moet ook worden vermeden tijdens de eerste dagen na de behandeling, omdat zweten kan optreden.
 • Stop gedurende minstens een week na de behandeling met roken, aangezien nicotine de genezing kan vertragen.
 • Het is aan te raden om alcoholische dranken gedurende minstens twee weken na de haartransplantatie te vermijden. Alcohol kan de bloedvaten vernauwen en het genezingsproces vertragen.
 • Vermijd het dragen van helmen of hoeden gedurende minstens een maand om beschadiging van de geïmplanteerde haarfollikels te voorkomen.
 • Het is van essentieel belang om het krabben of pulken aan de getransplanteerde gebieden gedurende minstens een maand na de ingreep te vermijden. Hierdoor kan het genezingsproces worden verstoord en kan schade aan de transplantaten ontstaan.
 • Minimaliseer overmatige bewegingen en slaap gedurende de eerste 7 nachten met uw gezicht naar boven, gebruikmakend van de meegekregen nekkussen om de grafts te beschermen.
 • Zorg voor schone lakens en kussenslopen om infectie te voorkomen en gebruik allergenenvrij wasmiddel.
 • Gebruik gedurende de eerste tien dagen na de behandeling de meegeleverde speciale lotion bij het wassen.
 • Begin pas op dag tien na de behandeling met het zachtjes masseren van uw hoofdhuid om korstjes te verwijderen.
 • Vermijd gedurende minstens een maand water onder druk of hoge temperaturen op uw hoofdhuid.
 • Vermijd gedurende de eerste maand het gebruik van een handdoek en droog je hoofd in plaats daarvan af met een zacht katoenen doekje door te deppen.
 • Wees voorbereid op mogelijk een branderig gevoel en gevoelloosheid in de behandelde gebieden gedurende de eerste dagen na de behandeling. U kunt hiervoor de meegekregen vochtinbrengende crème gebruiken om het te verzachten.
 • Krab of pluk niet aan de behandelde gebieden en vermijd het stoten van uw hoofd om verlies van transplantaten te voorkomen.
 • Zwelling van het gezicht kan optreden tussen de tweede en zevende dag na de behandeling, wat normaal is en meestal binnen een week verdwijnt.
 • Binnen de eerste paar maanden na de behandeling kunt u nieuwe haargroei verwachten. Deze nieuwe groeicyclus varieert meestal van patiënt tot patiënt, maar zal ongeveer drie maanden na de ingreep zichtbaar zijn. Het nieuw getransplanteerde haar zal dun beginnen, maar na verloop van tijd geleidelijk dichter en dikker worden.
 • De patiënt kan gewoonlijk tot drie tot zes maanden na de procedure verdere haargroei verwachten. Bovendien is dit ook het stadium waarin de patiënt zal merken dat het nieuwe getransplanteerde haar aanzienlijk dikker is geworden. De patiënten zullen in deze fase een consistentie in hun haar opmerken.
 • Na nog een enkele maanden, ondergaan de getransplanteerde haren een verdere ontwikkeling, waarbij ze nog dikker en sterker worden.
 • Binnen ongeveer 12 maanden ziet u de definitieve resultaten van uw haartransplantatie.

HAARTRANSPLANTATIE
NAZORG: HAREN WASSEN EN ESSENTIËLE TIPS VOOR 10 DAGEN OPTIMAAL HERSTEL

Wassen helpt bij het verwijderen van korstjes en bevordert het genezingsproces. We voorzien u van een speciale lotion voor de haarwasprocedure.

Begin het haarwasproces 48 uur na de haartransplantatie. Gebruik dagelijks de meegeleverde lotion, breng deze aan op de behandelde gebieden, laat het een half uur intrekken en spoel het vervolgens af. Herhaal dit dagelijks gedurende 10 dagen. Op de controle dag leggen we dit uit en voeren we het ook voor u uit.

Na deze 10 dagen van het wasproces, is het de bedoeling om alle korstjes voorzichtig af te spoelen. Vanaf dag 10 brengen we de lotion iets langer aan, gedurende 45 minuten, en adviseren we om de korstjes vervolgens met masserende bewegingen weg te spoelen.

Het is belangrijk om niet te forceren of te krabben. Niet alle korstjes hoeven er per se op dag 11 af te zijn, als dit niet het geval is, herhalen we de procedure gewoon de dagen erna. Als alle korstjes na 10/12dagen zijn verwijderd, hoeft u geen lotion meer te gebruiken, en kunt u weer uw eigen shampoo gebruiken.

Belangrijk om te weten, u kunt het getransplanteerde haar binnen de eerste twee maanden verliezen, wat bekend staat als shock loss. Dit is volkomen normaal en is geen reden tot zorg, aangezien het vaak voorkomt.

Door deze richtlijnen zorgvuldig op te volgen, kunt u het herstelproces na uw haartransplantatie optimaliseren en de beste resultaten behalen.
Bij vragen of onzekerheden kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons toegewijde team staat natuurlijk altijd klaar om u te begeleiden tijdens uw herstelproces.